Aproximativ 1,8 milioane de vehicule comerciale ușoare ale VW, echipate cu sisteme de trucare a emisiilor

Aproximativ 1,8 milioane de vehicule comerciale ușoare ale VW, echipate cu sisteme de trucare a emisiilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 sep 2015

Aproximativ 1,8 milioane de vehicule comerciale ușoare produse de Volkswagen sunt echipate cu sistemul electronic care induce în eroare testele privind emisiile poluante, a anunțat astăzi grupul auto, potrivit MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Informațiile privind țările unde au fost comercializate aceste vehicule și modelele implicate nu sunt încă disponibile, potrivit un purtător de cuvânt al VW.

Lista de vehicule comerciale ușoare a VW include modele precum Caddy și Transporter.

Grupul auto a anunțat anterior că software-ul pentru trișarea testelor de mediu a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de automobile la nivel mondial. Aproximativ 5 milioane dintre acestea sunt comercializate sunt marca Volkswagen, 2,1 milioane sunt produse de divizia Audi, 1,2 milioane de Skoda și 700.000 de Seat.

Grupul VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce EPA (agenția de mediu din SUA) a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA. Ulterior, investigațiile au fost extinse și în alte țări.

Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn, precum și la declanșarea unor investigații atât în Germania, cât și în Franța, Japonia, India și Coreea de Sud.

De asemenea, Comisia Europeană a recomandat statelor UE să demareze anchete la nivelul industriilor auto locale pentru a vedea dacă mașinile aflate în circulație respectă ultimele norme cu privire la emisiile poluante.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
masini
vehicule comerciale