Atenționare de călătorie pentru Franța: Grevă generală marți, 6 iunie

Atenționare de călătorie pentru Franța: Grevă generală marți, 6 iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2023

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că marți, 6 iunie, este prevăzută o grevă generală, context în care sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercites, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar), dar și ale transportului public urban și în orarul curselor aeriene, precum și blocaje ale unor drumuri de către transportatorii rutieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unei atenționări de călătorie transmisă de MAE, detalii privind circulația trenurilor pot fi consultate pe site-urile: https://www.sncf.com/frhttps://www.sncf-connect.com/train/grevehttps://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations.

De asemenea, transportul public urban va fi perturbat din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate în orașe. Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum și site-ul RATP: https://www.ratp.fr/, pentru detalii privind circulația din regiunea pariziană.

Sindicatele din educație: Greva continuă. Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase! CITEȘTE ȘI Sindicatele din educație: Greva continuă. Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase!

Totodată, controlorii aerieni sunt mobilizați de sindicate pentru a se alătura apelului la grevă, ceea ce va perturba orarul curselor aeriene. Direcția Generală pentru Aviația Civilă (DGAC) a solicitat companiilor aeriene, cu ocazia precedentelor greve, anularea anumitor zboruri. Pasagerii vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale curselor prin SMS. Detalii actualizate privind orarul de zbor sunt disponibile pe site-urile: https://www.parisaeroport.fr și https://www.parisaeroport.fr/passagers/les-vols/compagnies-aeriennes, menționează informarea MAE român.

Și Federația transportatorilor rutieri se va mobiliza cu această ocazie, ceea ce poate provoca blocaje ale unor drumuri, atenționează sursa citată.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Roger Federer este noua voce de ghidare de la Waze CITEȘTE ȘI Roger Federer este noua voce de ghidare de la Waze

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe mai recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://marsilia.mae.rohttp://strasbourg.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
greva
transport
avertisment
atenționare
calatorie