Audi a demarat producția A3 și Q2 în uzina VW Group din Algeria

Audi a demarat producția A3 și Q2 în uzina VW Group din Algeria
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 dec 2018

AUDI AG a dat startul producției a trei modele, A3 Sportback și A3 Sedan, precum și Q2, într-o uzină în care mai sunt produse alte modele VW și SEAT, în Relizane, Algeria. Deși este vorba despre o capacitate mică, de numai 3.000 de unități anual, compania intenționează să mărească volumul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Importatorul Audi în Algeria, Sovac SPA, care este, de altfel importator general al mărcilor grupului Volkswagen, a inaugurat alături de Audi AG o nouă linie de asamblare în orașul Relizane, într-o facilitate multi-brand care mai produce și automobile Volkswagen, SEAT și Skoda. Uzina a fost inaugurată în 2017, având o suprafață totală de 150 de hectare, fiind situată la numai 220 km de Alger. Mai multe modele ale mărcii VW, Golf, Polo, Tiguan, Passat, dar și ale Skoda și SEAT, au intrat treptat în producție, ridicându-i rimtul zilnic la circa 200 de vehicule pe zi, respectiv peste 50.000 anual. Automobilele sunt produse pe baza kiturilor expediat de  alte uzine ale grupului VW, fiind vorba despre o operațiune de asamblare finală.

Acum, uzina a fost extinsă cu linia pentru modele Audi, care este planificată să ajungă, pentru început, la 3000 de vehicule anual.

Producția Dacia a scăzut în noiembrie, dar are creștere pe 2018 și se pregătește să depășească volumul ultimilor doi ani CITEȘTE ȘI Producția Dacia a scăzut în noiembrie, dar are creștere pe 2018 și se pregătește să depășească volumul ultimilor doi ani

„Această intrare în fabrica multi-brand a Grupului este un pas logic pe piața algeriană în creștere. Prin pregătirea specifică a angajaților locali, ne asigurăm de calitatea Audi și că utilixzăm sinergii cu alte mărci ale Grupului în producție și logistică, așezând fundația pentru o creștere continuă în Africa”, a declarat Peter Will, șeful planificării în divizia CKD/MKD/SKD a Audi.

Anul acesta, Luca de Meo, șeful SEAT, a declarat că Volkswagen Group a încredințat mărcii spaniole poziția de marcă lider care să coordoneze extinderea în Africa de Nord. Din această perspectivă, coordonarea fabricii Sovac - Relizane este realizată de cei de la SEAT, în numele VW Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
algeria
uzina vw
relizane
a3
q2