Volkswagen lucrează la ultima generație a platformelor cu motoare pe benzină și diesel

Volkswagen lucrează la ultima generație a platformelor cu motoare pe benzină și diesel
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 dec 2018

Volkswagen spune că lucrează la ultima platformă bazată pe motoare cu combustie, viitoarea generație a acestor modele urmând să fie cea din urmă pentru mașinile pe benzină și diesel. După 2050, vor mai fi prezente astfel de mașini în regiunile fără stații de încărcare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Michael Jost, șeful strategiei pentru marca Volkswagen a spus, pentru prima dată atât de clar, că următoarea generație a gamei de mașini cu motoare termice va fi ultima de acest fel din istoria companiei. „Colegii noștri lucrează la ultima platformă pentru vehicule care nu sunt neutre din punct de vedere al CO2”, a spus Jost, în cadrul unei conferințe în Wolfsburg, acolo unde se află și sediul companiei. Jost a mai spus că motoarele cu combustie sunt scoase încet-încet din producție, până la vor ajunge la minimul absolut.

În mod practic, începând cu modelele care sunt introduse în perioada următoare, VW va renunța la acestea pe măsură ce-și vor tinge durata de viață normală. VW Golf, de exemplu, pentru care urmează a fi lansată în 2019 generația a opta, la finalul vieții, în 2026, ar trebui să nu mai primească o nouă generație.

Passat, care va avea o generație nouă în 2021, ar urma să fie scos din producție în 2028.

Producția Dacia a scăzut în noiembrie, dar are creștere pe 2018 și se pregătește să depășească volumul ultimilor doi ani CITEȘTE ȘI Producția Dacia a scăzut în noiembrie, dar are creștere pe 2018 și se pregătește să depășească volumul ultimilor doi ani

VW pregătește deja prima serie de vehicule electrice, începând cu un hatchback compact, cu nume de cod ID. Neo, ce va intra în producție anul viitor, urmat de un crossover și un minibus. Compania VW Group urmează să investească circa 50 miliarde euro în următorii 5 ani, pentru a-și transforma gama de mașini într-una a viitorului, cu vehicule autonome și electrice.

Cu toate acestea, Jost a spus că în 2050 ar putea să mai existe mașini cu combustie, diesel sau pe benzină, în regiuni unde infrastructura de încărcare va fi insuficientă.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
masini electrice
motoare diesel
motor pe benzina
platforma electrice
statii incarcare