Audi ar putea construi o uzină pentru vehicule electrice în SUA grație programului IRA

Audi ar putea construi o uzină pentru vehicule electrice în SUA grație programului IRA
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2023

Constructorul auto german Audi analizează posibilitatea construirii unei uzine pentru vehicule electrice în SUA, în ideea de a profita de subvențiile oferite în cadrul programului american de investiții (Inflation Reduction Act, IRA), a declarat directorul general de la Audi, Markus Duesmann pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nu avem o uzină în SUA, încă. În contextul programului american Inflation Reduction, construirea unei uzine pentru vehicule electrice a devenit foarte atractivă", a spus Markus Duesmann într-un intreviu pentru publicația germană, adăugând că este deschis la ideea ca Audi să-și construiască propria sa uzină sau una împreună cu grupul mamă Volkswagen Group.

Wizz Air, indicată ca cea mai proastă companie aeriană pe distanțe scurte CITEȘTE ȘI Wizz Air, indicată ca cea mai proastă companie aeriană pe distanțe scurte

"În viitor, este posibil ca și Volkswagen Group să construiască în America mai multe automobile destinate acelei piețe", a spus Markus Duesmann, potrivit Agerpres.

Inflation Reduction Act (IRA) este un pachet de 430 de miliarde de dolari care prevede distribuirea de subvenții pentru industriile verzi, precum fabricarea de baterii pentru vehiculele electrice sau producția de panouri solare, care îi îngrijorează pe europeni preocupați de riscul ca industriile viitorului să se mute în SUA grație stimulentelor financiare.

La începutul acestei luni, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus relaxarea prevederilor privind ajutoarele de stat, în ideea de a sprijini tranziția verde a companiilor industriale europene, pe fondul subvențiilor americane și chineze, fără acordarea de noi finanțări de la UE în perioada imediat următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
masini electrice