Audi - decizie importantă: intră în celebrul Raliu Dakar. Prototip electric cu range extender

Audi - decizie importantă: intră în celebrul Raliu Dakar. Prototip electric cu range extender
scris 5 apr 2021

Audi a luat o decizie importantă, aceea de intra în celebrul Raliu Dakar, în 2022. Decizia este cu atât mai importantă, cu cât automobilul cu care marca germană va participa în raliul din deșert va fi un propulsată cu baterii, similară cu modelele din Formula E.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Audi lucrează la prototpiul viitorului model ca va participa în 2022 în Raliul Dakar, un automobil care va folosi, în mare, sistemul de propulse de la Forumula E din 2021. Acesta va avea trei motoare pe post de generatoare (MGU). „Vom avea un MGU pe axul față și unul pe axul spate. Un al treilea MGU servește ca generator pentru încărcarea bateriei de înaltă tensiune în timpul mersului”, a declarat Andreas Roos, cel care coordonează acest proiect, cunoscut pentru programul Audi în DTM. „Vom avea de făcut modificări, pentur că deșertul are alte provocări decât orașul, unde în prezent alergăm în Formula E: sărituri, nisip, speciale lungi. Dar putem să ne bazăm pe experiența din Formula E și de asemenea din prototipurile Le Mans cu e-tron”.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Și Julius Seebach, Managing Director al Audi Sport GmbH, responsabil pentru activitățile de motorsport ale mărcii, este convins că marca va oferi momente spectaculoase clienților și fanilor sporturilor cu motor: „Cu proiectul Dakar, noi, la Audi, rămânem fideli filosofiei de a utiliza noi tehnologii în motorsport pentru a deschide drumuri viitoarelor mașini de stradă. În istoria noastră de raliuri așa a fost sistemul quattro, iar acu vom testa componente pentru viitoarele propulsii electrice, în condiții extreme la Raliul Dakar. În același timp, vom oferi experiențe excitante clienților și fanilor”.

Creștere așteptată a pieței auto, la 1 an de la intrarea în carantină. Duster, în premieră cel mai vândut automobil din România CITEȘTE ȘI Creștere așteptată a pieței auto, la 1 an de la intrarea în carantină. Duster, în premieră cel mai vândut automobil din România

Audi este primul constructor care va duce la Dakar o propulsie electrică, iar decizia reprezint o provocare pentru întreaga echipă de motorsport a Audi. Bateria de înaltă tensiune care va fi utilizată va fi dezvoltată in-house de inginerii Audi, în timp ce curentul electric necesar încărcării va fi furnizat de motoarele TFSI folosite astăzi în DTM. Acestea sunt extrem de eficiente, dat fiind faptul că ele nu sunt folosite la propulsie, ci doar pe post de generatoare electrice. Pe probele speciale extrem de lungi ar fi fost imposibil, de altfel, în plin deșert, să încarce bateria în orice alt mod.

Primul prototip pentru Dakar al Audi este dezvoltat în prezent în uzina Audi Sport din Neuburg an Donau, iar termenul de finalizare este iunie, pentru ca în iulie acesta să fie prezentat. Apoi vor urma testele intesive înainte de startul din ianuarie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi dakar
prototip dakar
audi motorsport
masina electrica
propulsie electrica autonomie generator