Audi vrea să vândă 800.000 de mașini electrificate, să lanseze o platformă integrată digitală pentru clienți și să „limpezească criza dieselurilor”

Audi vrea să vândă 800.000 de mașini electrificate, să lanseze o platformă integrată digitală pentru clienți și să „limpezească criza dieselurilor”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 mai 2018

Planurile Audi pentru acest an au fost prezentate cu ocazia Adunării Generale a Acționarilor, în Ingolstadt, unde Consiliul de Administrație a indicat situația companiei. „Vom continua să limpezim criza dieselurilor”, a spus Rupert Stadler. Noul SUV e-tron va avea premiera mondială pe 30 august.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audi mizează foarte mult pe schimbările pe care le va face în acest an, atât la nivel de strategie, cât și în privința noilor modele. „2018 este un an cheie pentru Audi, cu o viteză enormă a schimbărilor, care ne va pune treptat înapoi în ofensivă”, spune șeful companiei, Rupert Stadler, care din acest an se va ocupa și de vânzările întregului grup VW. „Vom continua să limpezim criza dieselurilor și vom restructura mari părți din organizația noastră globală. În același timp, ne apropiem de apogeul celui mai mare foc de artificii de modele din istoria companiei și intrăm în era mobilității electrice cu Audi e-tron”, a mai declarat, plin de enuziasm, Stadler.

Audi a anunțat că SUV-ul e-tron va avea premiera mondială la Bruxeles, la Audi Summit, pe 30 august, mai devreme decât fusese anunțat inițial, fiind indicată și ținta pentru vânzările de mașini electrice și hibrid până în 2025: 800.000 de unități. Clienții Audi e-tron vor putea efectua comenzi online personalizate, în premieră, fiind estimată o contribuție la profitul operațional, a serviciilor digitale comandate online, prin portalul myAudi, de 1 miliard de euro, în următorii 7 ani.

Compania va dezvolta o platformă integrată IT, pentru conectivitatea vehiculelor și servicii digitale. Platforma va fi compatibilă cu toate mărcile grupului, astfel că, la schimbarea vehiculelor, clienții vor rămâne conectați cu setări și conținut.

Elon Musk și-a majorat participația la Tesla la aproape 20%, după ce a criticat investitorii pe termen scurt CITEȘTE ȘI Elon Musk și-a majorat participația la Tesla la aproape 20%, după ce a criticat investitorii pe termen scurt

Planul de Acțiune și Transformare prevede un aport de 10 miliarde de euro, în următorii 5 ani, din reducerea costurilor și noi surse de venituri.

Anul acesta, noile modele Audi vor avea nu mai puțin de 20 de lansări diferite, în mijlocul cărora se află, în acest moment, noua generație A6. Au fost anunțate pentru acest an alte două noi modele, două SUV-uri, unul compact și unul în clasa medie. Anul viitor va fi lansat, în premieră în gama Audi, noul Q4.

Din punct de vedere financiar, pentru acest an compania estimează o menținere a profitului operațional în plaja 8 - 10 %, cu livrări la nivelul anului trecut și venituri în creștere față de cele 60 miliarde euro din 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
e-tron
suv
rupert stadler