BMW a semnat un contract de 1 miliard de euro cu chinezii de la CATL, care vor construi o fabrică de baterii în Europa

BMW a semnat un contract de 1 miliard de euro cu chinezii de la CATL, care vor construi o fabrică de baterii în Europa
scris 29 iun 2018

BMW a semnat un contract cu producătorul chinez de baterii CATL, care va construi în acest scop o uzină în Europa, cu o capacitate de peste 50 GWh. Daimler și VW Group se vor număra de asemenea printre clienții fabricii.

Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL) este cel mai mare producător de baterii Li-Ion din China și caută spații cu potențial în Europa pentru a construi prima fabrică de pe continent. Unul dintre clienții companiei, BMW Group, a fost de acord să semneze un contract de 1 miliard euro, pentru a permite companiei să investească în noua uzină.

Unul dintre locurile vizate de CATL este perimetrul orașului Erfurt, Germania, unde landul Thuringia oferă facilități chinezilor pentru a investi. Anterior, CATL anunțase că dorește să inițieze o ofertă publică de circa 2 miliarde euro pentru a finanța investiția într-o uzină care s-ar ridica la circa 50 GWh.

Potrivit presei germane, cel puțin alte două spații sunt vizate, dintre care unul în Polonia.

Audi pentru Profit.ro: Evenimentul de lansare e-tron va fi în septembrie în SUA, nu în august în Europa cum era programat inițial. Noul șef al CA a adus o nouă abordare CITEȘTE ȘI Audi pentru Profit.ro: Evenimentul de lansare e-tron va fi în septembrie în SUA, nu în august în Europa cum era programat inițial. Noul șef al CA a adus o nouă abordare

CATL a cumpărat anul trecut un pachet de 22% din producătorul finlandez de componente Valmet Automotive.

Un alt mare producător european, Daimler, a semnat recent un contract cu o valoare neprecizată cu cei de la CATL, astfel că investiția chinezilor în noua uzină are șanse foarte mari să fie amortizată rapid. Și VW Group a anunțat recent că intenționează să achiziționeze baterii de la CATL, dacă va deschide uzina în Europa.

Până în prezent, atât LG, cât și rivalii de la Samsung au anunțat că vor investi în fabrici de baterii în Europa, la fel și cei de la Tesla. De asemenea, Damiler a anunțat că-și va construi propria uzină de baterii în viitorul apropiat. Și cel mai mare producător de autovehicule din China, BYD, a declarat că va investi într-o astfel de uzină.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
baterii
li-ion
catl
fabrica baterii
daimler