BMW confirmă 4 lansări de mașini electrice în următorii doi ani

BMW confirmă 4 lansări de mașini electrice în următorii doi ani
scris 17 mai 2019

BMW Group  a anunțat că va avea cinci modele complet electrice în următorii doi ani, cu patru premiere, începând cu Mini electric, anul acesta, și SUV-ul iX3, anul viitor.

BMW Group a confirmat lansările de mașini electrice pentru următorii doi ani, cu un model anul acesta și încă unul anul viitor. Este vorba, mai întâi, despre Mini electric, un model aniticipat de mai multă vreme, expus sub formă de concept încă de anul trecut. Acesta va fi fabricat în Oxford, Marea Britanie, și va fi lansat pe piață chiar la sfârșitul acestui an. Apoi, anul viitor, va veni rândul lui iX3, SUV-ul prezentat deja în China, care va fi de asemenea fabricat în China.

Nu în ultimul rând, în 2021 vor veni iNEXT, un SUV sofisticat, care va fi produs în principala uzină a companiei, Dingolfing, Germania, și i4, un model sportiv, înrudit cu Seria 4, ce va fi produs în Munchen. Al cincilea model nu a fost identificat de cei de la BMW, dar cel mai probabil va fi i5, varianta de serie derivată din conceptul i Vision Dynamics. Acestea se vor alătura lui i3, care este unul din cele mai vândute model electrice din lume în prezent.

"Piața noastră este globală. Nu dorim să spunem oamenilor ce să facă; dorim ca produsele noastre să-i inspire pe oamenii din lumea întreagă. Strategia noastră flexibilă de electrificare subliniază această abordare și pe permite să servim regiuni foarte diferite de pe mapamond, întrucât introducerea trenurilor de rulare alternative se realizează într-un ritm diferit pe piețe diferite", a accentuat Harald Krüger, președintele Consiliului de Administrație al BMW AG, la Adunarea Generală Anuală a companiei ce a avut loc joi, la München.

Fabrica de panouri solare a Tesla din statul New York va fabrica încărcătoare pentru vehicule electrice și alte produse CITEȘTE ȘI Fabrica de panouri solare a Tesla din statul New York va fabrica încărcătoare pentru vehicule electrice și alte produse

Pentru a-și consolida poziția pe piața vehiculelor electrificate (electrice și hibride plug-in)BMW Group va lansa pe piață cel puțin 10 modele electrice și plug-in hibrid până la sfârșitul anului viitor, incluzând aici și modelele noi și face-lifturi. Până în 2025, BMW Group va oferi cel puțin 25 de modele electrificate - jumătate din acestea fiind complet electrice.

" În mod sistematic dezvoltă mobilitatea electrică atât cu automobile electrice, cât și plug-in hybrid și investim în noi tehnologii precum pilele de combustie. Considerăm că ar fi o eroare să ne bazăm doar pe o tehnologie, deoarece acest lucru ar pune în pericol prosperitatea în Germania", a spus Krüger.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
masini electrice
i3
i4
ix3
lansare mini electric