BMW înrăutățește estimările pentru 2022, din cauza războiului

BMW înrăutățește estimările pentru 2022, din cauza războiului
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2022

Bayerische Motoren Werke (BMW) a revizuit în scădere estimările privind marja de profit pentru divizia auto în 2022, din cauza impactului invadării Ucrainei de către Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul german de mașini premium se așteaptă ca marja operațională pe segmentul auto să se situeze anul acesta între 7-9%, din cauza efectelor războiului asupra producției. Fără impactul războiului, compania ar fi avut ca obiectiv o marjă între 8-10%, scrie Agerpres.

DOCUMENT - Guvernul crește contribuția la pensiile obligatorii din Pilonul II abia în 2024, la 4,75%. Administratorii Pilon II cereau o creștere în două etape, la 4,25% în 2023 și la 4,75% în 2024 CITEȘTE ȘI DOCUMENT - Guvernul crește contribuția la pensiile obligatorii din Pilonul II abia în 2024, la 4,75%. Administratorii Pilon II cereau o creștere în două etape, la 4,25% în 2023 și la 4,75% în 2024

Grupul german, care deține brandurile BMW, Mini și Rolls-Royce, a vândut anul trecut un nivel record de vehicule - 2,52 milioane - în pofida deficitului de semiconductori, și a raportat o marjă de profit de 10,3%, cea mai ridicată din 2017.

Miercuri, BMW a avertizat că întreruperile de producție ar urma să continue ca efect al invadării Ucrainei de către Rusia, dar a dat asigurări că va putea să-și asigure componente din vestul Ucrainei și va menține un grad ridicat de flexibilitate în rețeaua sa de producție, pentru a atenua impactul perturbărilor.

Războiul din Ucraina face dificilă o estimare adecvată a rezultatelor financiare în 2022 și nu ar putea lua în calcul efectele pe termen lung, a precizat BMW. Compania se așteaptă să continue perturbările din lanțul de aprovizionare și deficitul de semiconductori, o îmbunătățire a situației urmând să fie resimțită în semestrul doi din 2022.

Câștigurile BMW în 2021 au fost mai mult decât duble față de nivelul de dinaintea pandemiei, ajungând la 16 miliarde de euro, iar compania se așteaptă în 2022 la o creștere semnificativă a profitului înainte de taxe, în urma consolidării depline a BMW Brilliance în China.

Luna trecută, BMW a anunțat că va plăti 3,7 miliarde de euro (4,2 miliarde de dolari) pentru a deveni acționar majoritar al societății sale mixte din China, după ce a obținut licențele necesare de la Beijing. BMW și-a majorat participația pe care o deține la societatea mixtă Brilliance Auto Group la 75%, de la 50%, așa cum a anunțat în 2018, când China a început relaxarea reglementărilor privind acționariatul în industria auto.

Tranzacția va avea un efect pozitiv de 7-8 miliarde de euro (8-9 miliarde de dolari) asupra rezultatelor financiare ale diviziei auto a BMW și va majora fluxul de numerar cu aproximativ cinci miliarde de euro, a precizat în februarie grupul german.

Conflictul din Ucraina a determinat BMW să oprească activitatea la unele fabrici din cauza perturbărilor din lanțurile de aprovizionare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
masini