BMW își modifică țintele financiare și pune deoparte provizioane uriașe, de 1 miliard de euro, pentru a plăti amenda UE, dar va contesta decizia

BMW își modifică țintele financiare și pune deoparte provizioane uriașe, de 1 miliard de euro, pentru a plăti amenda UE, dar va contesta decizia
scris 8 apr 2019

BMW Group a anunțat că și-a modificat țintele financiare pentru acest an, în urma declarației făcută oficial de UE, cu privire la încălcarea legislației europene în materie de concurență de către BMW, Daimler și VW. Compania a fost nevoită, din acest motiv, să-și facă provizioane de 1 miliard de euro pentru a plăti eventuala amendă.

BMW spune că  a fost informată de Comisia Europeană despre o „Declarație de Obiecții”, legată de investigațiile derulate cu privire la posibila cooperare a constructorilor germani de automobile în restrângerea competitivității pentru dezvoltarea de tehnologii de reducere a emisiilor. BMW mai susține că va ataca acuzațiile Comsiei Europene prin toate căile legale posibile, dacă va fi necesar.

Până atunci, însă, declarația Comisiei „conduce BMW Group la convingerea că este probabil („mai degrabă da, decât nu”) ca Comisia Europeană să aplice o amendă seminificativă”. Constructorul german mai precizează că „potrivit Standardelor Financiare Internaționale de Raportare, aceasta conduce la obligația de a recunoaște un provizion”.

Fiat Chrysler plătește sute de milioane de euro pentru includerea vehiculelor proprii în flota Tesla, cu scopul evitării unor amenzi pentru emisii CITEȘTE ȘI Fiat Chrysler plătește sute de milioane de euro pentru includerea vehiculelor proprii în flota Tesla, cu scopul evitării unor amenzi pentru emisii

 În consecință, BMW anunță un provizion de peste 1 miliard de euro. Acesta va afecta negativ rezultatele financiare ale companiei în trimestrul 1 din 2019, dar reprezentanții BMW spun că „o evaluare finală a impactului financiar nu este posibilă în acest moment”.

BMW estimează că marja EBIT a segmentului Auto al companiei pentru anul financiar curent va fi cu 1 - 1,5 puncte sub ținta actuală de 6 - 8%.

„Profitul grupului înainte de taxe pentru anul financiar curent va rămâne neschimbat (scădere semnificativă față de anul anterior)”, se mai arată în comunicatul BMW.  

BMW a avut un profit EBIT în 2018 de 9,8 miliarde euro, cu venituri de 97,5 miliarde euro, corespunzător unui volum de vânzări de 2,49 milioane de vehicule vândute.

Comisia Europeană a anunțat săptămâna trecută că a înștiințat companiile BMW, Daimler și VW despre rezultatul investigațiilor privind încălcarea legislației antitrust și le-a cerut un punct de vedere. Cele trei companii sunt acuzate că au complotat pentru a nu utiliza pe automobile cele mai noi tehnologii de reducere a emisiilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
daimler
vw
comisia europeană
acuzatii antitrust bmw daimler vw