Producția de autoturisme din România a scăzut din nou. Ford a depășit Dacia, în premieră

Producția de autoturisme din România a scăzut din nou. Ford a depășit Dacia, în premieră
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 feb 2022

Cele două companii auto din România, Dacia și Ford, au produs un număr foarte mic de autoturisme, în prima lună a acestui an, în contextul crizei prelungite de componente electronice. Pentru prima dată în istorie, Ford a depășit Dacia, cu peste 3.000 de vehicule produse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

România a înregistrat în luna ianuarie 2022 un volum de autoturisme asamblate mult sub media lunară cu care eram obișnuiți, în anii trecuți, fiind raportate, potrivit datelor ACAROM analizate de Profit.ro, 35.171 autoturisme. Volumul este cu 8,48% mai mic decât cel înregistrat în urmă cu un an, când era deja în scădere față de anul anterior.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Pe mărci, producția a fost total diferită față de ceea ce era obișnuit pentru cele două uzine. Ford a depășit în premieră Dacia, cu 19.355 autovehicule asamblate la Craiova, față de 15.816 autovehicule asamblate la Mioveni.

Anul trecut, industria auto din România a înregistrat o scădere de aproape 4 procente față de 2020, cu 420.755 autoturisme. Volumul Ford a fost de 163.350 autoturisme produse, un declin de 15.000 de autoturisme față de 2020. Dacia, la rândul său, a fabricat 257.405 autoturisme, cu numai 1.600 mai puține decât anul trecut, adică o scădere mică, de 0,65%.

viewscnt
Afla mai multe despre
productie dacia
productie ford
dacia mioveni
ford craiova