BMW și-a majorat obiectivul privind vânzările de vehicule electrice în 2023

BMW și-a majorat obiectivul privind vânzările de vehicule electrice în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2023

Bayerische Motoren Werke (BMW) a anunțat că intenționează să majoreze anul acesta la 15% ponderea vehiculelor complet electrice în totalul vânzărilor, de la un nivel de aproape 10% în 2022, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto german a vândut anul trecut 2,4 milioane de mașini, cu aproximativ 100.000 mai puține decât în 2021, a informat un purtător de cuvânt al BMW, pe fondul cererii ridicate pentru modelele electrice i4, iX, iX1 și i7, scrie Agerpres.

Iohannis a vorbit la telefon cu Zelenski și i-a reproșat noua Lege a minorităților CITEȘTE ȘI Iohannis a vorbit la telefon cu Zelenski și i-a reproșat noua Lege a minorităților

Brandul BMW a vândut anul trecut 2,1 milioane de vehicule, în scădere față de nivelul record de 2,2 milioane în 2021, deoarece restricțiile impuse în China au afectat producția iar inflația din Europa a redus cererea.

Rezultatele finale privind vânzările în 2022 ale grupului, care deține brandurile BMW, Mini și Rolls-Royce, vor fi anunțate în 10 ianuarie.

Totuși, BMW a compensat până acum scăderea volumelor de vânzări cu prețuri mai ridicate, înregistrând o creștere a profitului în trimestrul trei din 2022.

"Suntem mândri că brandul BMW rămâne numărul unu în topul segmentului premium pe plan global", a anunțat compania, făcând referire la rivala Mercedes-Benz, care a fost timp de câțiva ani pe primul loc.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
vehicule electrice