BMW vrea ca, până în 2023, o proporție de 20% din vehiculele sale să fie electrice

BMW vrea ca, până în 2023, o proporție de 20% din vehiculele sale să fie electrice
scris 28 dec 2020

Producătorul german de automobile de lux BMW intenționează ca, până în 2023, o proporție de 20% din vehiculele pe care le va produce să fie electrice, a declarat directorul general Oliver Zipse cotidianului Augsburger Allgemeine, transmite Reuters.

”Creștem semnificativ numărul de vehicule electrice. Între 2021 și 2023, vom construi cu un sfert de milion mai multe vehicule electrice față de cât planificasem inițial”, a declarat Zipse.

Japonia confirmă că vrea să interzică vânzarea de vehicule pe benzină sau motorină și prezintă planul CITEȘTE ȘI Japonia confirmă că vrea să interzică vânzarea de vehicule pe benzină sau motorină și prezintă planul

BMW vrea ca aproximativ fiecare al cincilea vehicul pe care îl va construi să fie dotat cu un motor electric, până în 2023, a arătat Zipse, comparativ cu o pondere de numai 8% în acest an, scrie News.ro.

Directorul BMW a reiterat totodată apelul său pentru dezvoltarea infrastructurii de încărcare a automobilelor electrice.

”Ar trebui să fie instalate 15.000 de puncte de încărcare private și aproximativ 1.300 publice în fiecare săptămână, începând de astăzi. Din nefericire suntem cu mult prea departe de asta”, a mai spus Zipse publicației.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
masini electrice