Boeing și-a anunțat furnizorii că încetinește obiectivul de producție pentru avioanele 737 cu 3 luni

Boeing și-a anunțat furnizorii că încetinește obiectivul de producție pentru avioanele 737 cu 3 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2024

Boeing le-a spus furnizorilor că amână cu trei luni o etapă cheie de producție pentru familia sa de avioane 737, au declarat două surse din industrie, deoarece continuă să se lupte cu o criză care afectează producția, transmite Reuters.

Un nou program al furnizorilor Boeing comunicat industriei prevede ca producția de avioane 737 trebuie să ajungă la 42 pe lună în septembrie, comparativ cu ținta anterioară de a atinge această producție în iunie, au spus sursele.

Urmărește-ne și pe Google News

Boeing nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
TABEL Revin scumpirile. OMV Petrom a crescut prețul motorinei pentru prima dată în ultimele 3 luni CITEȘTE ȘI TABEL Revin scumpirile. OMV Petrom a crescut prețul motorinei pentru prima dată în ultimele 3 luni

Producția de avioane Boeing a încetinit brusc în fața controlului sporit din partea autorităților de reglementare, companiilor aeriene și parlamentarilor, în urma unui incident din ianuarie, când un panou de ușă al unui avion nou al Alaska Airlines s-a desprins în timp ce se afla în aer, scrie News.ro.

Programul principal al furnizorilor Boeing stabilește așteptările pentru momentul în care furnizorii ar trebui să fie la o anumită rată de producție.

Analiștii spun că nu reflectă neapărat producția reală care a rămas în urmă din cauza unui amestec între controlul autorităților de reglementare și constrângeri de aprovizionare. Cu toate acestea, decizia Boeing de a amâna ținta este un indiciu că se așteaptă că presiunile de aprovizionare nu se vor reduce.

Rivalul Airbus, cel mai mare producător de avioane din lume, se pregătește, de asemenea, pentru o întrerupere constantă a producției, pe termen scurt, pe fondul penuriei de piese și forței de muncă, a informat Reuters luna trecută.

Noul program al furnizorilor Boeing prevede ca producția să ajungă la 47 pe lună în martie 2025. Producția ar ajunge la 52 de avioane pe lună în septembrie 2025.

Compania a declarat luna trecută că va arde mai degrabă decât să genereze numerar în 2024, iar livrările nu vor crește în al doilea trimestru, așa cum se aștepta inițial.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
737