Valabilitatea școlii de șofer - prelungită cu durata stării de urgență și de alertă. Zeci de mii de candidați așteaptă să ia permisul

Valabilitatea școlii de șofer - prelungită cu durata stării de urgență și de alertă. Zeci de mii de candidați așteaptă să ia permisul
scris 27 mai 2020

Valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică, în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere, va fi prelungită cu echivalentul perioadei în care a acționat starea de urgenţă și de alertă, având astfel ca efect suspendarea activității de examinare, conform unei hotărâri adoptate de Guvern.

De ce este important: În prezent, valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere este de 1 an de la data absolvirii.

Pe perioada stării de urgență instituită prin decret prezidențial, a fost însă suspendată desfășurarea probelor teoretice și practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Mișcare rapidă a celor de la Tazz: cooptează o parte din echipa Uber Eats, în frunte cu directorul de vânzări CITEȘTE ȘI Mișcare rapidă a celor de la Tazz: cooptează o parte din echipa Uber Eats, în frunte cu directorul de vânzări

Potrivit datelor oficiale, în perioada stării de urgență, la nivel național, erau programați pentru susținerea probei practice 72.456 de candidați, iar în perioada imediat următoare, respectiv 18.05-15.06.2020, sunt programați 10.248 de candidați.

Autoritățile anticipează că suspendarea activității de examinare pentru obținerea permisului de conducere va conduce la un aflux sporit de cetățeni care vor adresa solicitări pentru asigurarea acestor servicii odată cu reluarea activității de examinare.

Finanțele extind restructurarea financiară, astfel încă să acopere datorii către stat restante până la 31 martie 2020 CITEȘTE ȘI Finanțele extind restructurarea financiară, astfel încă să acopere datorii către stat restante până la 31 martie 2020

Prin urmare, hotărârea de Guvern stabilește că valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică se prelungește cu echivalentul perioadei în care a acționat starea de urgenţă, de asediu, de mobilizare, de alertă sau de război, care a avut ca efect suspendarea activității de examinare în vederea obținerii permisului de conducere. 

Atunci când valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică expiră pe durata stării de urgenţă, de asediu, de mobilizare, de alertă sau de război, la încetarea stării respective se acordă o nouă valabilitate cursului, echivalentă cu perioada care a atras suspendarea activității de examinare în vederea obținerii permisului de conducere, mai prevede actul adoptat.

DOCUMENT Măsurile pregătite de Guvern - acoperirea parțială a salariilor, subvenție de 500 euro pentru anumite angajări, indemnizație de șomaj tehnic menținută pentru domenii cu restricții CITEȘTE ȘI DOCUMENT Măsurile pregătite de Guvern - acoperirea parțială a salariilor, subvenție de 500 euro pentru anumite angajări, indemnizație de șomaj tehnic menținută pentru domenii cu restricții

Recent, Parlamentul, prin legea-cadru privind starea de alertă, a stabilit că valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

În cazul dovezilor înlocuitoare ale permiselor de conducere - cu drept de circulație, se menține numai valabilitatea celor emise în temeiul art.111 alin. (1) lit.b), alin.(4) sau alin.(5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 10 zile de la încetarea acestei stări. Pentru aceeași perioadă se menține și valabilitatea prelungirii dreptului de circulație dispusă de procuror sau de instanța de judecată potrivit art.111 alin.(6) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
valabilitate
prelungire
scoala
sofer
permis
conducere
proba
practica
teoretica
stare
uregnta
alerta
candidati