Călătoriile stimulează profiturile companiilor aeriene. Wizz Air prognozează venituri mai mari

Călătoriile stimulează profiturile companiilor aeriene. Wizz Air prognozează venituri mai mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Compania aeriană europeană low-cost Wizz Air a prognozat un profit anual mai mare, pe fondul unei veri puternice și a cererii solide de călătorii, după ce a trecut pe profit net anual după trei ani, arată CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Rezultatele companiei Wizz, cu sediul în Ungaria, vin pe fondul unei avalanșe de rezultate mixte ale companiilor aeriene europene, deoarece costurile au crescut, dar se așteaptă ca o vară record de călătorii să stimuleze veniturile, deoarece consumatorii au prioritizat cheltuielile pentru vacanțe după pandemie, arată afaceri.news.ro.

Sute de amenzi și avertismente date de ANPC firmelor care comercializează încălțăminte. Au fost făcute peste 350 de controale în toată țara. Recomandările specialiștilor CITEȘTE ȘI Sute de amenzi și avertismente date de ANPC firmelor care comercializează încălțăminte. Au fost făcute peste 350 de controale în toată țara. Recomandările specialiștilor

Compania aeriană a beneficiat de o cerere susținută, chiar și în condițiile în care se confruntă cu provocări, inclusiv anulări de zboruri din cauza conflictului din Orientul Mijlociu, inspecții ale motoarelor care au ținut la sol o parte din flotă și perturbări ale controlului traficului aerian.

Wizz Air a raportat un profit net de 365,9 milioane de euro (395,90 milioane de dolari) pentru anul încheiat la 31 martie, față de o pierdere netă de 535 milioane de euro cu un an înainte. Aceasta se compară cu un consens compilat de companie de 350,8 milioane de euro.

Compania aeriană se așteaptă la un venit net pentru anul în curs în intervalul 500 milioane de euro-600 milioane de euro, cu venituri pe fiecare kilometru de locuri disponibile în creștere cu o cifră de câteva cifre.

“Pe măsură ce intrăm în F25, cererea de călătorii aeriene rămâne robustă, fără semne de diminuare pe termen scurt, susținând un mediu de randament mai ridicat, în condițiile în care capacitatea în întreaga industrie rămâne limitată”, a declarat directorul general Jozsef Varadi într-un comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
calatorii