California a respins o solicitare a SpaceX pentru fonduri de 655.500 de dolari destinate specializării angajaților, după ce Elon Musk a amenințat că va muta Tesla în alt stat

California a respins o solicitare a SpaceX pentru fonduri de 655.500 de dolari destinate specializării angajaților, după ce Elon Musk a amenințat că va muta Tesla în alt stat
scris 17 mai 2020

O comisie a statului California a respins o solicitare a companiei SpaceX pentru alocarea unor fonduri în valoare de 655.500 de dolari pentru locuri de muncă și cursuri de specializare, din cauza amenințărilor făcute recent de directorul general Elon Musk că va muta producătorul de automobile electrice Tesla în alt stat, transmite Reuters.

Musk a intrat în conflict cu autoritățile comitatului Alameda din cauza planurilor sale de a relua producția la fabrica Tesla, care a fost oprită din cauza coronvirusului, scrie News.ro.

Cinci membri ai Comisiei pentru Specializarea Forței de Muncă a Californiei au votat pentru respingerea propunerii și doi au votat în favoarea acesteia, iar unul a fost absent. Membrii comisiei au discutat despre tweeturile lui Musk  referitoare la redeschiderea Tesla și informațiile din presă referitoare la concedierile care au avut loc în ultimii ani la sediul central al SpaceX din Hawthorne, California.

Volkswagen a oprit livrările de Golf 8 după o problemă la sistemul care apelează automat serviciul de urgență CITEȘTE ȘI Volkswagen a oprit livrările de Golf 8 după o problemă la sistemul care apelează automat serviciul de urgență

“În opinia mea, având în vedere amenințările recente ale directorului general de a pleca din statul California și tot ceea ce am mai discutat astăzi, această propunere nu se ridică la un nivel la care să mă simt sigură să susțin propunerea”, a spus Gretchen Newsom, membră a comisiei și director politic al reprezentanței locale a sindicatului angajaților din domeniul electricității, IBEW.

“SpaceX este o companie diferită, dar are același CEO”, a spus Newsom, care nu este rudă cu guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.

Deși este o sumă mică, organizațiile sindicale au fost împotriva finanțării. Tesla și SpaceX nu fac parte din sindicate.

SpaceX nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

În urma neînțelegerilor dintre Tesla și comitatul Alameda, oficiali din state precum Texas, Nevada, Georgia, Utah și Oklahoma au încercat să îl atragă pe Musk să ia în considerare statul lor pentru a transfera actuala fabrică sau pentru construcția unei fabrici noi, promisă de companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
elon musk