California a suspendat o cerere a Waymo de extindere a serviciilor sale cu robotaxiuri, din motive de siguranță

California a suspendat o cerere a Waymo de extindere a serviciilor sale cu robotaxiuri, din motive de siguranță
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2024

Un organism de reglementare din California ”a suspendat” până pe 19 iunie o cerere a Waymo de a-și extinde serviciile cu robotaxiuri în anumite părți din zona Los Angeles și din peninsula San Francisco, pe fondul preocupărilor crescânde privind siguranța vehiculelor autonome, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cererea a fost ”suspendată pentru revizuirea ulterioară de către personal”, a arătat miercuri o notificare de pe site-ul web al Comisiei de Utilități Publice din California, scrie News.ro.

VIDEO Umbrărescu a declanșat \ CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu a declanșat "Operațiunea Monstrul" la Autostrada Transilvania

Nu este clar când a fost postată notificarea.

Waymo, care operează acum în San Francisco și Phoenix, a solicitat extinderea pe 19 ianuarie, spunând că va colabora cu factorii de decizie, cu personalul de prim răspuns și cu organizațiile comunitare pentru a-și lansa serviciul de transport.

Dar suspendarea vine pe fondul ostilității tot mai mari față de robotaxiuri, în urma accidentelor care au implicat Waymo și Cruise, divizie a General Motor.

Waymo nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la suspendarea cererii sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
waymo
robotaxi