CFR Călători introduce "Trenurile Soarelui", din 11 iunie

CFR Călători introduce "Trenurile Soarelui", din 11 iunie
scris 3 iun 2021

Programul estival de transport feroviar "Trenurile Soarelui" va fi lansat începând cu data de 11 iunie, iar turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării.

Potrivit sursei citate, programul pregătit de CFR Călători constă fie în prelungirea spre Mangalia - din 11/12 iunie - a circulației unor trenuri care aveau ca destinație finală București Nord, fie prin introducerea - din 25/26 iunie - de noi trenuri ce au ca destinație exclusivă litoralul Mării Negre și Delta Dunării, scrie Agerpres.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Astfel, programul complet din 25/26 iunie este următorul: 38 de trenuri directe (19 dus/19 întors) și ramurile aferente care pornesc din principalele orașe, vor avea ca destinație /plecare litoralul românesc, din care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia; 32 de trenuri (16 dus/16 întors) vor asigura legătura din Capitală cu litoralul și retur (12 perechi din București Nord, trei perechi din București Băneasa, o pereche din București Obor).

De asemenea, pentru călătoria în Delta Dunării, din 12 iunie 2021, trenurile RE 8007/RE 8653 și RE 8658/ RE 8008 vor asigura zilnic, pe întreaga durată a sezonului, legătura directă București Nord - Tulcea Oraș și retur. Totodată, în fiecare zi, patru trenuri (2 dus/2 întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

CFR Călători menționează că, în acest sezon, trenurile Tineretului IR 1924 și IR 1923 Sibiu - Mangalia și retur vor avea în compunere vagon de dormit, iar pe distanța București Nord - Mangalia vor avea tarife de Regio Expres.

În plus, pentru turiștii din Brașov legătura cu Constanța și retur va fi asigurată cu patru perechi de trenuri directe printre care se numără și noul tren IR cu condiții de IC - Tomis Expres (IR 1686, IR 1688), în timp ce trenul Regio 8024 de la Constanța, pentru o accesibilitate mai mare va avea sosirea și în acest sezon în București Nord în loc de București Obor, cu oprire și în București Băneasa.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

"Cele 4 trenuri de viteză (IR 1682, IR 1683, IR 1686, IR 1688), care circulă fără opriri intermediare între București Nord și Constanța, ajung la destinație în două ore - timp greu de atins în condiții legale de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureștiului în centrul Constanței. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București - Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 minute. Toate trenurile InterRegio estivale sunt dotate cu prize pentru a încărca bateria laptop-ului sau a telefonului mobil și instalații de climatizare, majoritatea vagoanelor fiind modernizate (reconstruite integral) în anul 2020, și chiar în 2021. Trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă, iar vagoane restaurant sau vagoane prevăzute cu bar se află în compunerea trenurilor IR 1944/ IR 1948 și IR 1945/ IR 1949 Satu Mare - Mangalia și retur, IR 1994 și IR 1993 Craiova - Mangalia și retur, IR 1983 și IR 1984 București Nord - Mangalia și retur, IR 1686 și IR 1688 'Tomis Expres' Brașov - Constanța și retur", se arată în comunicatul CFR Călători.

viewscnt
Afla mai multe despre
trenurile soarelui
cfr călători