China amendează General Motors cu 29 milioane dolari, pe motiv că ar fi fixat prețuri minime la unele modele

China amendează General Motors cu 29 milioane dolari, pe motiv că ar fi fixat prețuri minime la unele modele
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2016

China va amenda societatea mixtă locală a General Motors (GM) cu 201 de milioane de yuani (29 milioane dolari) pentru încălcarea reglementărilor de concurență, pe motiv că ar fi stabilit prețuri minime pentru unele modele vândute pe piața chineză, a anunțat vineri televiziunea de stat chineză, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea de reglementate din Shanghai va amenda firma mixtă creată de GM și cel mai mare producător auto din China, SAIC Motor Corp, pentru că a fixat prețuri minime pentru anumite modele precum Cadillac, Chevy și Buick, scrie News.ro.

În replică, producătorul auto a precizat, într-un email, că GM respectă în totalitate legile și reglementările din toate statele în care activează.

"Vom oferi un sprijin deplin societății mixte din China, pentru a ne asigura că toate acțiunile necesare sunt realizate și sunt adecvate situației", se arată în răspunsul companiei.

Uber va testa în Arizona mașinile autonome, după ce acestea au fost interzise în California CITEȘTE ȘI Uber va testa în Arizona mașinile autonome, după ce acestea au fost interzise în California

Amenda a fost decisă după ce președintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat că Statele Unite și-ar putea schimba atitudinea privind respectarea pricipiului recunoașterii unei singure Chine, pe care l-au adoptat în anii 1970, pentru a folosi Beijingul ca pe o contrapondere la URSS, rivalul strategic din perioada Războiului Rece. 

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors