China ar putea începe să comercializeze mașini zburătoare în 2025

China ar putea începe să comercializeze mașini zburătoare în 2025
scris joi, 08:44

În China, startup-urile din zona mașinilor zburătoare și tehnologiile aferente intră pe ultima sută de metri înainte să fie dat startul oficial comercializării acestora.

Startup-urile de mașini zburătoare din China sunt convinse că în doi ani, cel mult trei, legislația și piața vor permite comercializarea așa-ziselor mașini zburătoare, care vor deschide o nouă eră în transportul de persoane.

eVTOL-urile împrumută din caracteristicile elicopterelor, dronelor și avioanelor de mici dimensiuni. Dotate cu motoare electrice, acestea decolează și aterizează vertical și zboară la altitudine relativ redusă, putând să transporte un număr mic de persoane.

VIDEO & FOTO BMW a lansat noua generație Serie 5, inclusiv versiunea electrică i5 CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO BMW a lansat noua generație Serie 5, inclusiv versiunea electrică i5

Conform Societății de Zbor Vertical, la ora actuală există peste 800 de concepte de design de tip eVTOL în întreaga lume.

Experții sunt convinși că, la început, mașina zburătoare va reprezenta un mijloc scump de transport, pe care puțini și-l vor permite, dar că prețurile vor scădea constant.

Analiștii estimează că piața mașinilor zburătoare va valora un trilion de dolari în 2040 și va crește rapid până la nouă trilioane de dolari în 2050.

Această piață va fi un nou câmp de luptă între Statele Unite și China. Până în 2050, se estimează că 23% din piață va aparține Chinei, în vreme ce Statele Unite vor avea o cotă de 27%.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
mașini zburătoare
evtol