Citroen l-a racolat de la Kia pe designerul Pierre Leclercq, cel care a devenit celebru cu BMW X5 și X6

Citroen l-a racolat de la Kia pe designerul Pierre Leclercq, cel care a devenit celebru cu BMW X5 și X6
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 sep 2018

Citroen are un nou designer, venit de la BMW, via Kia. Pierre Leclercq a fost instalat ca șef de styling al Kia în urmă cu un an, însă acum abandonează compania coreeană pentru a merge în Franța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pierre Leclercq va fi noul șef de design al Citroen, unde se va subordona direct designerului șef al PSA și va fi responsabil cu dezvoltarea de noi modele, în special SUV-uri. Compania a anunțat oficial că fostul șef de design de la Kia, care a devenit celebru pentru modelele X5 și X6 de la BMW, își va lua în primire postul de la 1 noiembrie. Mutarea este oarecum surprinzătoare, deoarece Leclercq semnase cu Kia un contract în urmă cu exact un an, el primind un rol foarte important, cel de șef de design (Head of Styling) direct subordonat lui Peter Schreyer.

Pierre Leclercq a lucrat pentru mai multe mărci cunoscute, de la Ford la BMW și apoi la Kia, dar între 2013 și 2017 a fost șef de design la Great Wall Motor, o companie chineză de automobile. De acolo a fost racolat de Peter Schreyer, însă se pare că biroul din Seul nu a fost pe placul designerului. Leclercq spunea că nu-i place să se îndrăgostească de un business card, ci este mai importantă munca pe care o face. „Nu am fost un designer nefericit la BMW, dar am fost impresionat la Great Wall de uzina care era capabilă să producă 1 milion de vehicule pe an, când noi, la BMW produceam 1,8 milioane de vehicule la toate facilitățile noastre”, a spus Leclercq la acel moment.

Pierre Leclercq îl înlocuiește la Citroen pe Alexandre Malval, care a semnat un contract cu Daimler, pentru noul studio de design din Franța, pe care îl va conduce.

viewscnt
Afla mai multe despre
pierre leclercq
citroen
kia
bmw
x5
x6
great wall