FOTO Dieter Zetsche va părăsi postul de CEO al Daimler AG și Mercedes-Benz, după 12 ani. Vine primul șef al Mercedes-Benz care nu este cetățean german

FOTO Dieter Zetsche va părăsi postul de CEO al Daimler AG și Mercedes-Benz, după 12 ani. Vine primul șef al Mercedes-Benz care nu este cetățean german

Dieter Zetche

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 sep 2018

Daimler a anunțat schimbări majore în conducerea companiei și cea a diviziei Mercedes-Benz, cea mai importantă fiind înlocuirea CEO-ului Dieter Zetsche, cel care a adus compania pe primul loc între mărcile premium, la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dieter Zetche va părăsi postul de CEO al Mercedes Benz și al companiei Damiler AG, urmând să lase locul lui Ola Källenius, actualul șef de dezvoltare al companiei. Zetsche va prelua un post și mai înalt, cel de președinte al Consiliului de Supervizori, după ce Manfred Bischoff va părăsi acest post, în 2021.

Dieter Zetsche este artizanul transformării Mercedes-Benz, el ocupând poziția de CEO timp de 12 ani, perioadă în care a fost martor al fuziunii cu Chrysler, gestionând, în același timp, și "divorțul" celor două companii. În perioada 2000 - 2005, Zetsche a condus Chrysler, fiind creditat cu cu o revigorare a activității companiei americane. Din 2006, a devenit CEO și președinte al DaimlerChrysler, transformată apoi în Daimler AG.

În 2007, imediat după ce Zetsche a preluat conducerea companiei, la separarea de Chrysler, Daimler avea venituri totale de circa 100 miliarde de euro, cu un profit de aproape 4 miliarde de euro. Prețul unei acțiuni Daimler era de 66,5 euro. În 2017, veniturile se ridicau la circa 165 miliarde euro, cu un profit de aproape 11 miliarde euro. La sfârșitul anului 2017, valoarea unei acțiuni Daimler era de 70,8 euro.

Șeful Magneti Marelli și Mopar, Pietro Gorlier - viitorul șef al Fiat Chrysler Europa. Misiune extrem de dificilă CITEȘTE ȘI Șeful Magneti Marelli și Mopar, Pietro Gorlier - viitorul șef al Fiat Chrysler Europa. Misiune extrem de dificilă

Ola Källenius, în vârstă de 49 de ani, născut în Västervik (Suedia), va fi primul șef al Mercedes-Benz care nu este cetățean german.

Ola Källenius

Ola Källenius

El a condus anterior divizia de vânzări a Mercedes-Benz, divizia de performanță AMG, pentru a deveni în 2016 Chief Development Officer și unul dintre principalii candidați la poziția de CEO. Numirea sa l-a determinat, la acel moment, pe Wolfgang Benrhard, șeful Damiler Trucks, să plece din companie, supărat că nu a fost ales pentru poziția din care urma să fie ales noul CEO.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes
dieter zetsche
ceo daimler