Compania Boeing, autorizată să lanseze o constelație proprie de sateliți

Compania Boeing, autorizată să lanseze o constelație proprie de sateliți
scris 5 nov 2021

Compania Boeing a primit aprobarea autorităților americane pentru proiectul său ce vizează lansarea unei constelații de 147 de sateliți, concepuți pentru a furniza internet din spațiu, informează AFP.

Comisia Federală de Comunicații (FCC) din Statele Unite "a aprobat cererea depusă de The Boeing Company pentru o licență privind construirea, plasarea pe orbită și operarea unei constelații de sateliți", a anunțat instituția americană într-un comunicat.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

"Boeing prevede furnizarea unui serviciu de internet de mare viteză și de comunicații pentru utilizatori rezidențiali, comerciali, instituționali, guvernamentali și profesionali", a adăugat FCC.

Acest serviciu urmează să devină mai întâi disponibil pentru clienți din Statele Unite, apoi din lumea întreagă după plasarea sa completă pe orbită, potrivit precizărilor formulate de compania Boeing în cererea ei de autorizare, scrie Agerpres.

"Serviciile avansate de mare viteză via satelit au un rol important de jucat în conectarea la internet a regiunilor în care accesul este dificil", a declarat Jessica Rosenworcel, președinta FCC.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Numărul sateliților Boeing autorizați de FCC este de 147, din care marea lor majoritate vor evolua pe o orbită joasă: 132 vor putea fi plasați la o altitudine de aproximativ 1.000 de kilometri, iar 15 mult mai sus, între 27.000 de kilometri și 44.000 de kilometri.

Compania Boeing a salutat într-un comunicat decizia luată de autoritățile americane: "Într-o perioadă în care cererea pentru comunicații prin satelit crește, o diversificare va fi necesară, prin intermediul unor orbite și frecvențe diferite".

Alte proiecte de constelații de sateliți au fost concepute de companii concurente.

Miliardarul american Elon Musk, CEO-ul companiei SpaceX, a plasat deja pe orbită peste 1.500 de sateliți pentru a crea o rețea proprie de internet din spațiu, denumită Starlink.

Fondatorul grupului Amazon, Jeff Bezos, a creat la rândul lui un proiect similar, intitulat Kuiper.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
sateliti
internet