Continental, investiție de peste 3 milioane euro la Timișoara

Continental, investiție de peste 3 milioane euro la Timișoara
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 iul 2021

 Furnizorul german de componente pentru industria auto Continental a investit aproximativ 3,3 milioane de euro într-un nou sistem de tratare a emisiilor olfactive la fabrica de anvelope din Timișoara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul echipament RTO (Regenerative Thermal Oxidation) a fost instalat la finele anului trecut și a fost pus acum în funcțiune, înlocuind sistemul instalat în 2015.

Sistemul de tratare a emisiilor olfactive dezintegrează compușii organici volatili (moleculele responsabile de cele mai multe mirosuri) ce apar în procesul de producție a anvelopelor, prin oxidarea lor la temperaturi ridicate.

VIDEO Protest spontan la uzina Dacia CITEȘTE ȘI VIDEO Protest spontan la uzina Dacia

Sistemul are cinci camere de ardere și capacitatea de a trata aproximativ 120.000 de metri cubi de aer pe oră.

Pe lângă investiția în noul echipament RTO, Continental a anunțat lansarea unui centru de formare profesională pentru angajați, în urma unei investiții de circa 150.000 de euro.

Continental România este unul dintre cei mai mari angajatori din țară. Subsidiara furnizorului german de anvelope și componente auto Continental deține șapte unități de producție și patru centre de cercetare-dezvoltare, cu peste 20.000 de angajați la finele anului 2020.

Compania și-a planificat investiții totale de aproximativ 150 milioane de euro pe piața locală în acest an, sumă similară cu cea investită anul trecut.

Profit.ro a anunțat recent că grupul german va închide fabrica de sisteme de inducție din Nădab (Arad) și va transfera operațiunile spre fabrica de furtunuri din cauciuc de încălzire/răcire din Carei (Satu Mare), transferul, argumentat prin scăderea cererii de anumite produse pe piață, urmând să fie derulat treptat, până la jumătatea anului viitor, și să afecteze peste 300 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
continental romania
continental timisoara
investitie fabrica continental timisoara
sistem tratare emisii olfactive