VIDEO&FOTO Opel a prezentat noul Astra, cu un design spectaculos

VIDEO&FOTO Opel a prezentat noul Astra, cu un design spectaculos
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 iul 2021

Noua generație a hatchback-ului Opel Astra a fost dezvăluită de compania germană, care acum este parte a grupului franco-italian Stellantis. Designul noului model este unul dintre cele mai reușite din segmentul compact, la acest moment, iar detaliile tehnice prefigurează și ele un automobil de succes.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

După mai multe teasinguri și informații referitoare la viitorul electric al mărcii, Opel a dezvăluit noul Astra, unul dintre cele mai populare hatchback-uri din Europa ultimelor decenii. Mașina preia designul frontal al mărcii introdus pe noul Mokka și vine cu noi linii și detalii care subliniază caracterul german al acestei mărci, profilând totodată spiritul high-tech pe care marca îl capătă tot mai mult, odată cu trecerea la propulsia electrică.

VIDEO&FOTO Opel a prezentat noul Astra, cu un design spectaculos

Dincolo de design, noul Astra vine cu câteva detalii importante. În primul rând primește în preemieră propulsia electrică de tip plug-in hybrid, având două niveluri de performanță, primește motorizări tradiționale, cu combustie, din portofoliul Stellantis (PSA), însoțite de cutii manuale sau automate în 8 trepte, și primește și un interior futurist, cu un display larg, împărțit în două zone, suprapus peste o arhitectură minimalistă a habitaclului. Nu a fost anunțată încă o versiune electrică, dar ea va veni logic la scurt timp după introducerea pe modelul similar de la Peugeot, 308, mai ales că Opel a anunțat deja că intenționează să devină marcă exclusiv electrică începând din 2028.

Despre motoare, știm deocamdată că vor acoperi o gamă destul de largă, de la 110 CP (de 1.2 litri, cu cutie manuală în 6 trepte), la 130 CP (1.5 litri), pe benzină și diesel, și inclusiv de 225 CP în combinații plug-in hybrid. Ele pot fi identificate cu ușurință prin analogie cu modelele Peugeot și Citroen.

Chiar dacă platforma utilizată este aceeași EMP2 de proveniență Peugeot – Citroen, mașina a fost dezvoltată de Opel cu obiective dinamice clare, specifice mărcii germane.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Din punct de vedere al dimensiunilor, mașina nu crește foarte mult, însă rămâne una dintre compactele spațioase din Europa, care va concura liderul VW Golf și urmăritorii acestuia, Ford Focus sau Renault Megane. Dimensiunile exacte sunt 4,37 metri lungime, 1,86 metri lățime, cu un ampatament de 2,67 metri, la care se adaugă un portbagaj de 422 litri.


VIDEO&FOTO Opel a prezentat noul Astra, cu un design spectaculos

Ceea ce este cel mai important este faptul că Opel Astra va fi produs din nou în Germania, în uzina din Russelsheim a companiei, ca o garanție a apartenenței la industria auto germană. De asemenea, companie precizează că mașina a fost creată și dezvoltată de inginerii germani.

VIDEO&FOTO Opel a prezentat noul Astra, cu un design spectaculos

Toate relansările de modele ale Opel din epoca PSA – Stellantis au înregistrat un succes vizibil pe piața europeană, în special datorită designului fresh, dar și a introducerii propulsiilor electrice și hibrid.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel astra
noul astra
fotografii opel astra