Dacia a anunțat în premieră prețul modelului electric Spring

Dacia a anunțat în premieră prețul modelului electric Spring
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 oct 2020

Dacia a făcut un anunț surpriză, pe unul din site-urile sale, referitor la prețul la care va putea fi comandat noul model electric Dacia Spring. Prețul se situează în marja estimată de noi pe baza elementelor prezentate de companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
Cum se reinventează un serviciu de rent-a-car premium: abonament de mobilitate BMW, de la Bavaria Mobility CITEȘTE ȘI Cum se reinventează un serviciu de rent-a-car premium: abonament de mobilitate BMW, de la Bavaria Mobility

Dacia a anunțat, la lansarea primului său model electric, că prețul de lansare va fi comunicat în primăvara lui 2021, odată cu lansarea campaniei de rezervări. Tot atunci vor fi deschise comenzile pentru prima etapă de vânzări, cea dedicată companiilor de car-sharing, cele care vor putea cumpăra primele exemplare.

Gebrüder Weiss lansează platforma myGW dedicată clienților. Experiența digitală a clienților cu informații în timp real CITEȘTE ȘI Gebrüder Weiss lansează platforma myGW dedicată clienților. Experiența digitală a clienților cu informații în timp real

Potrivit reprezentanților Dacia, interesul companiei este să permită, în această fază, ca persoanele interesate să poată testa noul Spring: „Vrem să permitem cât mai multor persoane să testeze mașina noastră”. A doua etapă de livrări va fi cea destinată persoanelor fizice, în toamna anului viitor. Până atunci, clienții vor putea face rezervări, după cum a spus Mihai Bordeanu, director de marketing al Dacia. „Programul de prebooking va începe în martie, când clienții vor putea configura mașina”. Numai că, până la acest moment, nu a fost dezvăluit prețul de vânzare și nici costul rezervării.

INFOGRAFIC Record istoric pentru producția de automobile din România, în septembrie, în plină pandemie CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Record istoric pentru producția de automobile din România, în septembrie, în plină pandemie

Surpriza vine de la site-ul Dacia Ungaria, care a afișat deja primele condiții de rezervare. Pe Dacia.hu, Dacia Spring are un spațiu larg dedicat și informații despre condițiile de prebooking.

„Prețul modelului în Ungaria va fi de 6.490.000 milioane HUF pentru primele 100 de exemplare vândute în campania de precomandă, iar clienții cu subvenție de stat pot obține o mașină electrică pentru 3.990.000 HUF” se arată pe site-ul mărcii Dacia din țara vecină.

Anunțul Dacia mai precizează că, în pofida faptului că primele 100 de locuri care beneficiază de acest preț ar putea fi ocupate, cei care trimit rezervările pot primi locuri în plus. Pentru o rezervare, clienții trebuie să plătească echivalentul a aproximativ 273 de euro.

Dacia a anunțat în premieră prețul modelului electric Spring

Dacia depășește Renault în materie de siguranță, cu noul Spring: șasiu întărit și sisteme de asistență pasivă. Nu intrăm însă în cursa pentru 4 – 5 stele EuroNCAP. Estimarea de preț CITEȘTE ȘI Dacia depășește Renault în materie de siguranță, cu noul Spring: șasiu întărit și sisteme de asistență pasivă. Nu intrăm însă în cursa pentru 4 – 5 stele EuroNCAP. Estimarea de preț

„Încă merită să solicitați promoția de precomandă, deoarece prin plata avansului de 100.000 HUF, este posibil să se acorde spațiu în cazul în care se deschide o capacitate suplimentară de producție sau se anulează o rezervare de comandă anterioară!”, scrie pe site.

Prețul de 6,49 milioane de forinți este echivalent cu circa 17.800 de euro, la cursul din această săptămână. În Ungaria, guvernul a decis să majoreze subvenția acordată vehiculelor electrice la 2,5 milioane forinți, echivalentul a 6.800 euro, ceea ce duce la un preț final de 11.000 de euro, cu aproximativ 3.000 de euro peste prețul unui Sandero. Dar dacă ținem cont de faptul că TVA-ul în Ungaria este de 27%, prețul fără TVA va fi undeva în jur de 14.000 de euro, ceea ce înseamnă că în România prețul final ar putea ajunge la 16.700 euro. Asta înseamnă că, pe piața noastră,după aplicarea subvenției din Programul Rabla Plus, prețul Dacia Spring ar ajunge la 8.350 de euro, pentru primele 100 de rezervări. 

Dacia a anunțat în premieră prețul modelului electric Spring

Reprezentanții Dacia au anunțat până acum că modelul electric Spring va avea cel mai mic preț pentru un vehicul electric în Europa, asta însemnând că va fi sub 19.900 euro, cât era prețul modelului Skoda citigo iV. Calculele făcute de șefii Dacia arătau că diferența de preț dintre Spring și un model pe benzină ar putea fi recuperată, din economia de cheltuieli, în circa 3 ani.

Dacia Spring este un automobil complet electric, echipat cu o baterie de 26,8 kWh, cu o autonomie între 225 și 295 km, în funcție de regimul de rulare, ce va putea fi încărcată între 50 de minute și 14 ore, conform tipului stație de încrăcare. Mașina are o lungime de 3,73 metri, o gardă la sol de 15 cm și un portbagaj de 300 de litri. Mașina va putea fi comandată și în versiunea cargo, fără banchetă spate, doar pentru livrare de mărfuri. De asemenea, versiunea destinată companiilor de car sharing va avea echiipamente specifice de monitorizare a vehiculului.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
preturi dacia spring
lansare dacia spring
comenzi dacia spring
dacia eletrica