Dacia a semnat un contract de control al calității cu polonezii de la Exact Systems, care lucrează și cu Audi, Volvo, Fiat, Volkswagen

Dacia a semnat un contract de control al calității cu polonezii de la Exact Systems, care lucrează și cu Audi, Volvo, Fiat, Volkswagen
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 iul 2017

Automobile Dacia, uzina de la Mioveni care produce trei dintre modelele gamei, Duster, Sandero și Logan, are un nou controlor de calitate, începând de la 1 iulie. Exact Systems este o companie poloneză și se va ocupa de calitatea mașinilor Dacia timp de 1 an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Verificarea calității mașinilor Dacia și, implicit, a calității componentelor livrate de furnizori va fi responsabilitatea companiei Exact Systems, care mai furnizează astfel de servicii pentru Renault, dar și pentru Audi, Volvo, Fiat sau Volkswagen. În mod concret, angajații controlorului vor verifica dacă piesele de la furnizori respectă standardele stabilite de producător.

Potrivit celor de la Exact Systems, semnarea contractului a fost precedată de o perioadă lungă de audit și aprobare. Dacia este, în acest moment, a șaptea marcă din portofoliul firmei, după Renault în Turcia, Fiat în Polonia, Volkswagen și Daimler în Germania, sau Audi și Volvo în Belgia.

ANALIZĂ Dacia, record absolut al activității de la înființare CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Dacia, record absolut al activității de la înființare

Exact Systems a fost înființată în 2004, în Polonia, ca soluție pentru problemele de calitate ale producătorilor din industria auto. În 2013 și-a deschis filiala din România, care are deja contracte cu o serie de producători locali, are 220 de controlori implicați în diferite stadii de producție ale clienților, și a controlat peste 39 de milioane de piese în cei 4 ani de prezență în România. Pentru contractul cu Dacia, Exact Systems va mai angaja alte 80 – 100 de persoane.

Potrivit celor de la Exact Systems, contractul cu Dacia este o oportunitate pentru companie, deoarece va avea acces la colaborări cu noi potențiali clienți, din cadrul celor 350 de furnizori ai Dacia (300 de furnizori externi și 50 de companii locale).

„Colaborăm deja cu unii dintre aceștia, dar sperăm să intrăm în curând în relații de afaceri cu ceilalți - spune Jacek Opala, membru al Consiliului de Administrație al Exact Systems, responsabil pentru dezvoltarea afacerilor în cadrul Grupului”.

Anul acesta, Dacia va lansa în producție noua generație Duster, pentru care a reușit să atragă în zona Pitești mai mulți parteneri, funrizori de componente, companii de anvergură care au investit în deschiderea de noi facilități în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
exact systems