Daimler recheamă peste 3 milioane de mașini diesel. Grupul este acuzat că ar fi vândut automobile care poluează excesiv

Daimler recheamă peste 3 milioane de mașini diesel. Grupul este acuzat că ar fi vândut automobile care poluează excesiv
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 iul 2017
Producătorul auto german Daimler va cheltui 220 de milioane de euro într-un program de reparații menite să reducă emisiile a peste 3 milioane de mașini diesel marca Mercedes-Benz în Europa.

Măsura urmărește reducerea emisiilor de oxizi de azot, asociate cu probleme pulmonare grave, în contextul în care grupul german este acuzat că o parte dintre mașinile sale depășesc nivelul de poluare admis legal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Compania investește circa 220 de milioane de euro. Acțiunea nu implică niciun cost suplimentar pentru clienți. Implementarea măsurilor va începe în săptămânile viitoare", a anunțat compania auto.

FOTO United Airlines în noi controverse: a obligat o femeie să-și țină copilul în brațe, deși a cumpărat două locuri pe ruta Hawaii-Boston CITEȘTE ȘI FOTO United Airlines în noi controverse: a obligat o femeie să-și țină copilul în brațe, deși a cumpărat două locuri pe ruta Hawaii-Boston

Măsurile companiei vizează aproape toate mașinile diesel produse conform standardelor Euro5 și Euro6 din Europa, iar prezentarea la service a proprietarilor va fi voluntară.

Săptămâna trecută, reprezentanții Daimler au fost somați să răspundă acuzațiilor legate de vânzarea a peste 1 milion de vehicule ce poluează excesiv, potrivit unui anunț făcut de Ministerul german al Transporturilor. Totodată, autoritățile germane au anunțat extinderea testelor pentrua  verifi
 
Producătorul auto a anunțat că se va apăra cu toate mijloacele legale avute la dispoziție. 
 
"Dezbaterea publică pe subiectul motoarelor diesel creează incertitudine - în special pentru clienții noștri. Am decis, deci, să adoptăm măsuri suplimentare pentru a reda încrederea în tehnologiea diesel", declară reprezentanții Daimler.
 
În aprilie, Daimler a anunțat că a demarat o anchetă internă, la solicitarea Departamentului de Justiție al SUA, pentru a verifica "posibile nereguli" referitoare la certificările de mediu pentru modelele diesel vândute pe piața americană. Mercedes-Benz, divizia de lux a Daimler, este acuzată în instanță de mai mulți proprietari de mașini din 13 state americane că a instalat dispozitive care permit încălcarea standardelor de mediu. 
viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes
emisii
poluare
service