Dacia, o nouă creștere foarte mare în Franța, cu vânzări peste Citroen. Spring a intrat în primele 10 mașini vândute din această țară, Sandero pe locul 2

Dacia, o nouă creștere foarte mare în Franța, cu vânzări peste Citroen. Spring a intrat în primele 10 mașini vândute din această țară, Sandero pe locul 2
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 mar 2023

Piața franceză de automobile este în continuare sub cea din 2020 și 2021, potrivit statisticilor analizate de Profit.ro, dar a depășit în primele două luni ale anului nivelul de anul trecut, marcând astfel o tendință de revenire. Dacia își menține în acest interval o creștere foarte bună, peste cea a pieței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia continuă să vândă într-un ritm extrem de bun în Franța, unde a reușit, în luna februarie, să livreze 11.900 de autoturisme (înmatriculări), cu 34% mai multe decât în urmă cu un an. Marca românească și-a majorat astfel cota de piață la 9,4%, o valoare care o urcă pe locul al treilea, după Peugeot, care are 15,9% din piață, și Renault, cu 14,6% din piață, fiind peste toate celelalte mărci ale grupului Stellantis, inclusiv Citroen. Piața de autoturisme franceză a totalizat în februarie 126.237 de unități, în creștere cu 9,4%.

După două luni, creșterea Dacia este cea mai mare din piață, la un nivel foarte ridicat, +43,4% peste volumul întregistrat în primele două luni ale lui 2022. Volumul total al mărcii pe ianuarie și februarie a fost de 23.438 unități, cu o cotă care s-a apropiat de 10%. Și marca Renault pare să-și revigoreze vânzările, revenind pe creștere în acest an, după mai multe luni de scădere. Volumul de 35.575 de autoturisme a fost mai mare cu 11,8% față de cel din 2022, în perioada similară.

Dacia prezintă unul dintre proiectele secrete: Lucrăm la un pick-up, dar și la alte modele. Lucrăm și la noua generație Spring CITEȘTE ȘI Dacia prezintă unul dintre proiectele secrete: Lucrăm la un pick-up, dar și la alte modele. Lucrăm și la noua generație Spring

După ce în ianuarie a fost cel mai vândut automobil din Franța, Dacia Sandero a coborât pe locul al doilea în februarie, cu 11.279 de autoturisme înmatriculate, cu circa 2000 sub cele reușite de Peugeot 208.

Dacia Spring este însă performera acestui început de an, în Franța, cu cele 4.783 de autoturisme vândute și înmatriculate, intrând cu acest volum în Top 10 al vânzărilor generale, o performanță pe care nu a mai atins-o niciun automobil electric de pe această piață. De asemenea, Duster s-a clasat pe locul 12, cu 4.273 de unități, iar Jogger pe locul 18, cu 3.095 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari dacia franta
piata auto franta
dacia
spring vanzari