Dacia, prăbușire a înmatriculărilor pe piața din Germania

Dacia, prăbușire a înmatriculărilor pe piața din Germania
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 nov 2019

Dacia trece printr-o perioadă mai puțin fastă pe piața din Germania, unde a înregistrat în luna octombrie o prăbușire a vânzărilor, cu 20% față de nivelul de anul trecut. Deși era de așteptat o creștere, bazată pe vânzările reduse de anul trecut, lucrurile s-au petrecut exact invers, iar cota de piață a mărcii românești a scăzut până la 1%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dacia a reușit să înmatriculeze în Germania numai 2.889 de autoturisme, cu 20% față de cele de anul trecut. Nu există deocamdată o explicație pentru vânzările slabe, în condițiile în care piața de autoturisme din Germania a crescut luna trecută cu 12,7%, la 284.593 unități înmatriculate. Au înregistrat creșteri foarte mari mărcile grupului VW, dar și Alfa Romeo, Lexus, Land Rover, ca și marca Renault, care face din același grup cu Dacia.

După 10 luni, Dacia păstrează un avans de 6,7% față de nivelul de anul trecut, la 66.548 autoturisme, cu o cotă de piață de 2,2%.

Audi va majora anul viitor producția la fabrica sa din Ungaria CITEȘTE ȘI Audi va majora anul viitor producția la fabrica sa din Ungaria

Înmatriculările de autoturisme de pe cea mai mare piață din Europa s-au ridicat în acest an (10 luni) la 3,02 milioane de autoturisme, cu 3,4% mai multe decât anul trecut, fiind recuperate scăderile din prima jumătate a anului. Mărcile cu cele mai mari creșteri în acest an sunt Tesla, Lexus, Volvo și SEAT.

În total, cu tot cu vehiculele comerciale, înmatriculările de vehicule din Germania s-au ridicat la 329.648 unități în octombrie, cu 9,3% mai multe față de anul trecut, respectiv, 3,57 milioane de vehicule de la începutul anului, cu 4,1% mai multe. Vânzările de autovehicule second-hand au cumulat 380.000 de unități în octombrie și 3,42 milioane pe cele 10 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia germania
inmatriculari dacia
piata auto
vanzari masini germania