Dacia Sandero, lider al vânzărilor în Spania pe final de an. Foarte mari șanse să fie cel mai vândut automobil

Dacia Sandero, lider al vânzărilor în Spania pe final de an. Foarte mari șanse să fie cel mai vândut automobil
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 dec 2023

Modelul Dacia Sandero a revenit pe prima poziție a vânzărilor de autoturisme din Spania, după ce, pentru o scurtă perioadă de timp a fost depășit de MG ZS, mașina produsă de chinezii de la SAIC, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sandero are foarte mari șanse să fie în 2023 cel mai vândut automobil din Spania, după ce în luna noiembrie a depășit Toyota Corolla și MG ZS, cei mai importanți competitori pe această piață, în condițiile în care SEAT ARONA a dispărut complet de pe piață.

DOCUMENT Măsuri avansate contra accidente auto - Amenzi aspre pentru cei care consumă alcool sau droguri la volan, sistem automat de camere video (fixe si mobile), inclusiv în zonele urbane, nou sistem de obținere a permisului auto CITEȘTE ȘI DOCUMENT Măsuri avansate contra accidente auto - Amenzi aspre pentru cei care consumă alcool sau droguri la volan, sistem automat de camere video (fixe si mobile), inclusiv în zonele urbane, nou sistem de obținere a permisului auto

Cu aproape 3.000 de autoturisme înmatriculate, Sandero a depășit și alte modele populare: Hyundai Tucson, SEAT Ibiza și VW T-Roc, în luna noiembrie.

Cu ajutorul lui Sandero, Dacia a fost a cincea cea mai vândută marcă din Spania, în luna unsprezecea, cu un total de 4.786 de unități înmatriculate, fiind depășită de Toyota, liderul pieței spaniole, de Kia și Hyundai, precum și de VW. Marca românească a înregistrat luna trecută o creștere foarte mare, de 67%, pe o piață care a crescut lent, cu doar 7 procente. Creșterea Dacia a fost una dintre cele mai mari din piață și cea mai mare dintre mărcile de volum, în condițiile în care VW a crescut cu 35% iar Toyota a pierdut 13 procente raportat la vânzările de anul trecut. SEAT, marca locală, a crescut cu 17,3%, având un volum de 4.426 vehicule în noiembrie, mai mic decât cel al Dacia.

FOTO Renault pregătește producția unui înlocuitor pentru Duster CITEȘTE ȘI FOTO Renault pregătește producția unui înlocuitor pentru Duster

Cu doar o lună înainte de finalul acestui an, Dacia Sandero este cel mai vândut automobil din Spania, cu 25.662 exemplare înmatriculate, având mai mult de 5.000 de unități în plus față de SEAT Arona, micul SUV produs de brandul spaniol. Pentru modelul Dacia este o veritabilă performanță faptul că domină vânzările deși Spania are două mărci proprii, SEAT și CUPRA. Toyota Corolla s-a clasat la finalul lunii noiembrie pe locul al treilea, fiind urmat de Peugeot 2008.

Dacia își păstrează un avans foarte bun pe această piață, după cele 11 luni, cu 31,5% peste volumul înregistrat în 2022, respectiv un total de 44.096 unități înmatriculate, adică cu aproximativ 11.000 de automobile vândute în plus.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
dacia vanzari
dacia spania