Dacia Sandero, lider pe piața europeană. Ford Puma și Dacia Duster, în topul vânzărilor

Dacia Sandero, lider pe piața europeană. Ford Puma și Dacia Duster, în topul vânzărilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 apr 2022

Datele privind înmatriculările centralizate pe primele două luni ale anului 2022 confirmă trendul extrem de bun pe care modelul Dacia Sandero îl are pe piața din Europa, acesta fiind în acest început de an cel mai vândut automobil din țările europene. Și celelalte două automobile produse în România, Ford Puma și Dacia Duster, se află în primele 15 cele mai vândute mașini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

După două luni din 2022, Dacia Sandero este cel mai vândut automobil din Europa, după cum reiese din datele centralizate de Profit.ro, pe baza statisticilor Jato Dynamics. Cu un volum total de 32.238 de autoturisme înmatriculate, Sandero are o creștere foarte bună, 10,2%, cu aproape 3.000 de unități vândute în plus față de perioada similară din 2021. În spatele său se află Peugeot 208, una dintre vedetele anului 2021, care înregistrează însă o scădere față de anul trecut, având cu peste 1000 de unități mai puține decât Sandero și o scădere de 12,4% față de anul trecut.

VEZI AICI ULTIMA SITUAȚIE DIN ROMÂNIA

Liderul din februarie și cel mai vândut automobil din Europa timp de decenii, VW Golf, se află doar pe locul al treilea, cu o scădere de 5,4% și un volum care coboară puțin sun pragul de 30.000 de unități.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure

Celelalte modele din Top 10 sunt Peugeot 2008, Renault Clio, Skoda Octavia, VW T-Roc, toate cu scăderi de peste 10 procente față de anul trecut. Pe locul 9 se află Ford Puma, de asemenea în creștere, la fel ca Sandero, cu 22.864 de unități. Pe 9 și pe 10 s-au clasat Fiat Panda și Opel Corsa, cu scăderi de peste 20%.

Celălalt SUV construit în România, Dacia Duster, completează performanțele mașinilor produse la noi, având de asemenea o creștere față de anul trecut de 11 procente, cu un volum mai mic cu puțin peste 1000 de unități față de Puma (21.565 autoturisme).

Performanțele mașinilor construite în România, la Craiova sau Mioveni, sunt cu atât mai remarcabile cu cât piața auto din Europa a înregistrat o scădere pe primele două luni ale acestui an, pe fondul prelungirii crizei de semiconductori. În ianuarie și februarie au fost înmatriculate 1,4 milioane de autoturisme în UE (1,6 milioane pe întreg continentul), cu 6,4% mai puține decât anul trecut. Marca Dacia a reușit să înmatriculeze 60.370 de autoturisme, cu 15% mai multe față de anul trecut, 90% dintre acestea fiind Sandero și Duster. Ford, în schimb, înregistrează o scădere de 14,9 procente în cele două luni, cu 62.608 unități înmatriculate, Puma fiind singurul cu creștere din portofoliul mărcii în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
dacia duster
ford puma
vânzări auto europa
inmatriculari ue
vanzari sandero