Dacia Spring a rămas a doua cea mai vândută mașină electrică din Europa, pe segmentul de volum, chiar dacă două piețe majore i-au tăiat subvențiile

Dacia Spring a rămas a doua cea mai vândută mașină electrică din Europa, pe segmentul de volum, chiar dacă două piețe majore i-au tăiat subvențiile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 feb 2024

Chiar dacă două piețe majore, Franța și Germania, i-au tăiat subvențiile acordate anterior pentru mașini electrice, Dacia Spring și-a păstrat popularitatea în luna ianuarie, în Europa, potrivit cifrelor de vânzări preliminare, analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia Spring s-a situat pe locul 5 în clasamentul celor mai vândute electrice din UE în luna ianuarie, cu 3.300 unități livrate clienților, un volum mai mic cu peste 20% față de cel înregistrat în urmă cu un an, adică aproximativ 900 de exemplare mai puțin față de ianuarie 2023.

Scăderea vine pe fondul eliminării subvenției din Germania, printr-o decizie politică surprinzătoare, și în urma scoaterii modelului Spring de pe lista de subvenții, în Franța, ca urmare a intrării în vigoare a unui nou sistem de suport financiar, care favorizează mașinile produse în Europa.

FOTO Contract semnat pentru modernizarea DN73, între Brașov și Fundata CITEȘTE ȘI FOTO Contract semnat pentru modernizarea DN73, între Brașov și Fundata

Chiar și în acest context, Dacia a continuat să vândă la un nivel foarte bun, în special cu ajutorul prețurilor speciale propuse clienților din cele două țări, Germania beneficiind de până la 10.000 discount pentru comenzile plasate până în martie. Și în România, Dacia a aplicat discounturi importante modelului electric, pentru a vinde stocurile acumulate.

Cu aceste prețuri, Dacia Spring s-a situat în urma celor două modele Tesla, care au reușit să vândă 10.800 unități, Model Y, și, respectiv, 6.100 unități Model 3. De asemenea, pe locurile 3 și 4 s-au situat Volvo XC40 – 4.200 unități și Skoda Enyaq – 3.700 unități.

VIDEO&FOTO Premieră pentru Dacia Spring facelift, cu schimbări majore de design și de tehnologie. Comenzile se deschid în curând CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Premieră pentru Dacia Spring facelift, cu schimbări majore de design și de tehnologie. Comenzile se deschid în curând

Pe segmentul mașinilor electrice de volum, Dacia Spring rămâne pe locul al doilea, după Enyaq, depășind la mică distanță Peugeot 208 și modelul chinezesc MG4. De asemenea, Spring s-a vândut mai bine decât Renault Megane E-Tech și Toyota bZ4X. Cel mai bine vândut VW din familia ID a fost în ianuarie ID.4, cu doar 1.900 unități livrate.

Pe segmentul de vehicule Plug-In Hybrid, cel mai vândut automovile a fost în luna ianuarie Volvo XC60, urmat de Ford Kuga și Mercedes GLC, toate cu volume între 3000 și 4000 de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
cele mai vandute masini electrice
skoda enyaq