Daimler avertizează asupra "mediului dificil" cu care se confruntă anul acesta industria auto

Daimler avertizează asupra "mediului dificil" cu care se confruntă anul acesta industria auto
scris 11 feb 2019

Industria auto se confruntă în 2019 cu un an dificil, a avertizat luni grupul auto german Daimler AG, după ce a raportat un declin al vânzărilor în ianuarie, transmite Reuters.

Declinul vine pe fondul măsurilor luate în diferite regiuni din Germania, care afectează vânzările de mașini diesel, și a tensiunilor comerciale pe plan global. Anul trecut, un tribunal german a decis că orașele din Germania pot interzice circulația celor mai poluante automobile diesel pe străzile lor. Teama că aceste interdicții vor fi puse în aplicare a dus la scăderea semnificativă a vânzărilor de autoturisme diesel pe cea mai mare piață auto din Europa, scrie Agerpres.

EXCLUSIV FOTO Renault Logan facelift - surprins în probe, cu noile blocuri optice, pe străzile din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Renault Logan facelift - surprins în probe, cu noile blocuri optice, pe străzile din România

Divizia de lux Mercedes-Benz a înregistrat luna trecută o scădere a livrărilor de 6,7%, la 180.539 unități, comparativ cu ianuarie 2018. Directorul de vânzări Britta Seeger susține că declinul a fost cauzat de "schimbările importante de modele", la SUV-uri și la mașinile compacte.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
daimler
industria auto