Daimler - pierderi de 1,7 miliarde euro, dar cu valori peste așteptări

Daimler - pierderi de 1,7 miliarde euro, dar cu valori peste așteptări
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 iul 2020

Daimler, compania care deține marca Mercedes-Benz, a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea, cu pierderi mai mici decât estimările, ca urmare a cifrelor peste așteptări în iunie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Daimler a raportat 1,68 miliarde euro pierderi, în rezultatele preliminare, pentru trimestrul al doilea din 2020. Compania susține că rezultatul este mai bun decât cele 2,1 miliarde estimate de analiști, la care se adaugă un flux de numerar și lichidități mult mai bune decât estimările. Rezultatele au fost influențate masiv de criza coronavirus, revenirea fiind dificilă, chiar dacă toate uzinele și dealerii s-au redeschis în ultimele două luni.

„A fost un trimestru complex. Am luat decizii proactive pe costuri și cheltuieli și ne-am focusat intens pe managementul capitalului de lucru. Am fost capabili să folosim oportunitățile aduse de recuperarea pieței, grație gamei noastre de produse irezistibile. Am anunțat de asemenea un parteneriat strategic în electrificare și softwre al vehiculelor în acest trimestru care ne-a poziționat bine pentru viitor. Dar mai ste încă mult de făcut. Eforturile noastre sistematice pentru a reduce breakeven-ul companiei prin reducerea costurilor și ajustarea capacității trebuie să continue”, a declarat Ola Kallenisu, președintele Consiliului de Administrație al Daimler AG și al Mercedes-Benz AG.

Porsche încheie primul trimestru cu scăderi pe aproape toate piețele globale CITEȘTE ȘI Porsche încheie primul trimestru cu scăderi pe aproape toate piețele globale

Datele preliminare anunțate includ rezultatul EBIT, de -1,68 miliarde euro, EBIT ajustat: -708 milioane euro, EBIT Mercedes Cars & Vans: -1,12 miliarde euro, EBIT ajustat MC&V: -284 milioane euro, Daimler Trucks & Buses EBIT: -756 milioane euro, EBIT ajustat D T&B: -747 milioane. De asemenea, Daimler Mobility a înregistrat unr ezultat EBIT de 205 miloane euro și ajustat de 313 milioan euro.

Compania mai precizează că rezultatele au fost afectate de mai multe operațiuni, între care, la Mercedes-Benz Cars & Vans, 687 milioane euro, cheltuieli pentru eficientizarea rețelei globale de producție și ajustări de capacități în legătură cu operațiunile din Hambach, Tuscalosa și Aguascalientes, 53 milioane euro cheltuieli pentru proceduri legale și măsuri legate de acestea, cheltuieli de 129 milioane pentru ajustări la Your NOW Holding, la Daimler Mobility, cheltuieli de 129 milioane euro pentru programe de eficiență, precum și 129 milioane de euro cheltuieli de reconciliere, la cele trei divizii, de autoturisme și vehicule comerciale, de camioane și autobuze și de servicii de mobilitate.

Rezultatele complete ale Daimler AG vor fi publicate pe 23 iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
rezultate financiare
mercedes rezultate financiare
bilant daimler
vanzari mercedes
pierderi mercedes