Daimler și Bosch vor testa vehicule autonome de tip robotaxi în California. Pasagerii pot călători gratis în curse, în timpul testelor

Daimler și Bosch vor testa vehicule autonome de tip robotaxi în California. Pasagerii pot călători gratis în curse, în timpul testelor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 iul 2018

Daimler și Bosch vor dezvolta împreună taxiuri autonome în regiunea Silicon Valley, în cadrul unui program test. Vehiculele vor folosi platforma Drive Pegasus de inteligență artificială de la Nvidia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Daimler și Bosch au anunțat că lanseazăun prorgram pilot de testare a mașinilor autonome în California, cu ajutorul producătorului de procesoare Nvidia, care le va furniza tehnologia de Inteligență Artificială (AI) necesară procesării informațiilor provenite de la senzori. Cu o capacitate de sute de triliarde de operații pe secundă, procesoarele vor fi capabile să determine mașinile să „învețe” să se comporte, prin intermediul algoritmilor.

Testele vor fi făcute pe vehicule de tip robotaxi, care vor efectua transport de pasageri în regim de shuttle, însă nu au fost oferite informații despre orașul sau șoselele pe care vehiculele vor fi testate.

Vehiculele de teste nu vor avea o autonomie de nivel 5, ci vor avea volan și vor fi asistate de un șofer. Pasagerii vor putea călători gratis, în cursul testelor, pe baza înscrierii în aplicația pe care cele două companii o vor pune la dispoziție.

Dacia Duster rămâne fără cutie automată, ca urmare a noilor teste WLTP și a introducerii motoarelor Blue dCi CITEȘTE ȘI Dacia Duster rămâne fără cutie automată, ca urmare a noilor teste WLTP și a introducerii motoarelor Blue dCi

Mercedes-Benz, marcă a Daimler, a mai semnat un acord cu autoritățile din Shanghai, pentru a efectua teste cu vehicule autonome, în timp ce BMW a semnat o înțelegere cu orașul Beijing.

Bosch are în dezvoltare propria platoformă de Inteligență Artificială, bazată tot pe procesoare Nvidia, însă, până la finalizarea acesteia, va utiliza platforma Pehasus de la partenerii americani.

Daimler va participa la aceste teste cu vehicule S Class și B Class, însă doar în perioada de dezvoltare a programului, în timp ce pentru testele propriu-zise nu a fost luată încă decizia finală pentru modelul ce va fi utilizat.

Daimler și Bosch au anunțat pentru prima dată în aprilie 2017 că vor dezvolta împreună autovehicule autonome, având în dezvoltare, în acest moment, proiecte în zona Stuttgart și Silicon Valley. Cele două companii au birouri învecinate în fiecare zonă, pentru a facilita cooperarea rapidă și luarea deciziilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
bosch
vehicule autonome
silicon valey
california
nvidia