Daimler va prelua 3% din producătorul chinez de baterii Farasis Energy

Daimler va prelua 3% din producătorul chinez de baterii Farasis Energy
scris 3 iul 2020

Grupul auto Daimler a anunțat vineri extinderea parteneriatului strategic cu Farasis Energy (Ganzhou) Co, un pact care include preluarea unei participații de aproximativ 3% la producătorul chinez de baterii, transmit EFE și Reuters.

Anul trecut, cele două companii au încheiat un acord prin care Farasis va furniza Daimler baterii litiu-ion, în timp ce Farasis va construi o fabrică la Bitterfeld - Wolfen, Germania, unde va crea aproximativ 2.000 de locuri de muncă, scrie Agerpres.

După ce VW Group a renunțat la fabrica din Turcia, autoritățile turce au declanșat o investigație pentru practici anticoncurențiale împotriva unor companii germane, din care 3 sunt în grupul Volkswagen CITEȘTE ȘI După ce VW Group a renunțat la fabrica din Turcia, autoritățile turce au declanșat o investigație pentru practici anticoncurențiale împotriva unor companii germane, din care 3 sunt în grupul Volkswagen

De asemenea, subsidiara Daimler din China va investi câteva milioane de euro în planificata Ofertă Publică Inițială (IPO) a Farasis, ceea ce-i va permite grupului german să nominalizeze un reprezentant pentru un loc în Consiliul de Supervizare al firmei chineze.

Daimler deține divizia de lux Mercedes-Benz și brandul Smart.

Luna trecută, Farasis a obținut aprobarea pentru o Ofertă Publică Inițială în acest trimestru, în urma căreia speră să atragă aproximativ 3,44 miliarde de yuani (480 de milioane de dolari). Flotarea ar putea evalua compania la 30 de miliarde de yuani (3,44 miliarde de lire sterline).

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
farasis energy