Portugalia renaționalizează compania aerienă TAP

Portugalia renaționalizează compania aerienă TAP
scris 3 iul 2020

Guvernul portughez a anunțat joi seara renaționalizarea companiei aeriene TAP prin majorarea participației deținută de stat până la 72,5% din acțiuni, pentru a evita colapsul transportatorului aerian din cauza coronavirusului, transmite AFP.

TAP a fost parțial privatizată în anul 2015 iar statul portughez deține în prezent o participație de 50%. Consorțiul privat Atlantic Gateway, condus de antreprenorul americanul David Neeleman și asociatul său portughez Humberto Pedrosa, deține un pachet de 45% iar angajații TAP controlează un pachet de 5%, scrie Agerpres.

FOTO Suzuki a prezentat Across, SUV-ul similar RAV-4, construit de Toyota CITEȘTE ȘI FOTO Suzuki a prezentat Across, SUV-ul similar RAV-4, construit de Toyota

Guvernul de la Lisabona va investi 55 milioane de euro pentru a-și majora participația, de la 50% până la 72,5%, a anunțat ministrul portughez de Finanțe, Joao Leao, într-o conferință de presă. "Activitatea TAP are o enormă importanță strategică pentru țară", a declarat Joao Leao, adăugând că Guvernul a intervenit pentru a evita "prăbușirea companiei".

viewscnt
Afla mai multe despre
tap
portugalia