Datsun lansează Cross, un mini SUV low-cost realizat de Alianța Renault – Nissan, un model înrudit cu Sandero Stepway

Datsun lansează Cross, un mini SUV low-cost realizat de Alianța Renault – Nissan, un model înrudit cu Sandero Stepway
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 ian 2018

Datsun Cross este cel mai nou SUV al Alianței Renault –Nissan – Mitsubishi, dezvoltat pentru piețele asiatice și lansat deja în Indonezia. Următoarea lansare este pregătită pentru India, unde ar trbeui să concureze celelalte SUV-uri japoneze de la Suzuki sau Toyota.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Platforma de segment B pe care au fost dezvoltate și construite modelele Logan de la Dacia mai primește un model, în ciuda vârstei sale, un SUV care ne poate da indicii desrep cum ar putea să arate succesorul lui Sandero Stepway ce este pregătit de Renault pentru perioada următoare. Datsun Cross este o versiune de crosoover/MiniSUV, dezvoltată din modelul Datsun Go, aflat în oferta mărcii pe mai multe piețe asiatice. Inițial, modelul a fost declinat sub forma unui monovolum, însă transformările piețelor, inclusiv de pe cele emergente, au determinat Alianța să creeze un crossover. Acesta are dimensiuni de clasă B, 3,99 metri, fiind cu numai 9 mm mai scurt decât Sandero Stepway. Din punct de vedere tehnic, platforma lui Datsun este ceva mai avansată decât cea a modelului Sandero, dat fiind faptul că pentru familia Logan platforma B a alianței a fost simplificată, în timp ce pentru Datsun aceeași platformă a fost utilizată ca atare (a fost folosită pe Clio 2 și pe Micra 3).

Datsun Cross a preluat toate trăsăturile conceptului Go-Cross, prezentat în urmă cu aproape 3 ani, popularitatea conceptului fiind cea care a determinat șefii Nissan să meargă mai departe cu produsul. La interior, Datsun Cross amintește de interiorul lui Duster, având, pe versiunile superioare, același sistem MediaNav regăsit la modelele Dacia.

Dacia Duster a fost cel mai vândut SUV din 2017 în Polonia, cea mai mare piață din Europa Centrală și de Est CITEȘTE ȘI Dacia Duster a fost cel mai vândut SUV din 2017 în Polonia, cea mai mare piață din Europa Centrală și de Est

Motorizarea cu care este propus micul SUV este un propulsor de 1.2 litri, fără turbină, de numai 78 CP și 108 Nm. Mașina poate fi comandată cu cutie manuală sau cu cutie CVT. Mașina nu are niciun fel de tracțiune integrală.

Producția este realizată deocamdată în Indonezia, iar prețul de vânzare este de aproximativ 10.000 de euro.

Datsun aparține Nissan, fiind deținută integral de japonezi, fiind relansată în ultimul deceniu ca marcă low-cost. Piețele pe care se vând în acest moment mașinile Datsun sunt India, Indonezia, Africa de Sud, Rusia și Kazahstan.

Datsun lansează Cross, un mini SUV low-cost realizat de Alianța Renault – Nissan, un model înrudit cu Sandero Stepway

viewscnt
Afla mai multe despre
datsun
cross
sandero
stepway
dacia
nissan