Directorii Nissan au urgentat planurile de rezervă privind un eventual divorț de Renault

Directorii Nissan au urgentat planurile de rezervă privind un eventual divorț de Renault

Foto: Typhoonski | Dreamstime.com

scris 13 ian 2020

Directorii de la vârful constructorului auto japonez Nissan Motor Co. și-au accelerat planurile de rezervă privind un eventual divorț de partenerul francez Renault SA, după evadarea spectaculoasă din Japonia a fostului președinte director general al alianței, Carlos Ghosn, informează Financial Times.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianța Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați

Potrivit Financial Times, planurile preliminare ale șefilor de la Nissan includ terminarea cooperării cu Renault în sectoarele producției și ingineriei precum și o modificare a componenței Consiliului de Administrație de la Nissan.

Aceste planuri sunt ultima dovadă a creșterii tensiunilor în sânul unei alianțe care în ultimele două decenii a fost ținută de Ghosn, fost director și președinte al ambelor companii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
renault