Elon Musk îl ironizează pe Jeff Bezos, după ce Amazon a cumpărat Zoox

Elon Musk îl ironizează pe Jeff Bezos, după ce Amazon a cumpărat Zoox
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 iul 2020

Elon Musk l-a ironizat pe Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, proprietar al companiei Amazon, după ce aceasta a anunțat achiziția unui startup care dezvoltă propriul vehicul autonom: "este un copy cat".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rivalitatea dintre Elon Musk și Jeff Bezos nu este o noutate, proprietarul Tesla fiind cunoscut pentru remarca “Jeff who?” pe care a spus-o, într-un interviu, când a fost întrebat despre competiția dintre ei. Musk este deranjat de faptul că Bezos a fondat propria companie de nave spațiale, Blue Origin, care urmează aproape pas cu pas drumul pe care îl face Space X.

Acum, Amazon a cumpărat un startup care a investit masiv în producerea propriului vehicul autonom, care să rivalizeze cu vehiculele existente pe piață. Printre acestea se numără și mașinile Tesla, care au fost lansate în 2016 cu promisiunea că vor fi “full self driving”, dar care nici în ziua de astăzi nu se bucură de această facilitate complet. E drept că Amazon dorește să producă împreună cu cei de la Zoox un vehicul potrivit pentru livrări, mai mult decât un autoturism, dar odată pusă la punct tehnologia, ea ar putea contribui și la producerea de astfel de vehicule.

Uniunea Europeană va aloca fonduri mai mari pentru lansări de rachete, sateliți și explorarea spațiului CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană va aloca fonduri mai mari pentru lansări de rachete, sateliți și explorarea spațiului

La doar două zile după anunțul Amazon, Elon Musk a postat pe twitter un mesaj în care a “tăguit” numele lui Bezos: “@JeffBezzos is a copy cat haha”. Postarea a primit nu mai puțin de 250.000 de like-uri și a avut 31.000 de distribuiri, stârnind în același timp comentariile urmăritorilor săi.

Amazon a anunțat la sfâșitul săptămânii trecute că a cumpărat Zoox, fără a dezvălui prețul. Compania fusese evaluată anterior la circa 3 miliarde dolari, iar informațiile neoficiale apărute în presa americană vorbeau despre 1 miliard de euro, preț de achiziție.

Mașinile fără șofer sunt văzute ca viitorul inevitabil și destul de apropiat al transportului, în special pentru servicii de taxi și car-sharing, dar și pentru transportul angajaților și transportul pe distanțe lungi.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
amazon
jeff bezos
zoox
vehicule autonome
tesla
autopilot