Elon Musk și cancelarul Olaf Scholz vor fi prezenți la inaugurarea uzinei Tesla din Germania

Elon Musk și cancelarul Olaf Scholz vor fi prezenți la inaugurarea uzinei Tesla din Germania
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 mar 2022

Deși nu a confirmat oficial prezența, Elon Musk și-a rezervat deja zborul pentru Berlin, potrivit informațiilor publicate pe Twitter referitor la programul avionului privat al șefului Tesla. Autoritățile locale anunțaseră că-și doresc să-l aibă alături pe Musk. Între timp, a confirmat prezența cancelarul Olaf Scholz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Elon Musk și Olfa Scholz vor înmâna cheile primului client al fabricii Tesla din apropiere de Berlin, mașina fiind un Tesla Model Y, cel mai nou SUV produs de compania americană.

Săptămâna trecută nu era disponibilă nicio informație referitoare la personalitățile care vor fi de față în momentul inaugurării, dar acum datele arată că evenimentul va fi onorat la cel mai înalt nivel.

Uzina Tesla din Gruenheide se află la doar 35 de kilometri de capitala Germaniei, fiind construită într-o zonă în care se află păduri pe suprafețe întinse. Pentru amplasamentul cumpărat de Tesla a fost nevoie ca mai multe hectare de pădure să fie tăiate. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care activiștii de mediu au protestat vehement pe întreg parcursul derulării acestei investiții.

Reprezentanții guvernului federal au anunțat că Scholz va rosti un scurt discurs, însă programul inițial, care presupunea o vizită mai lungă a cancelarului, a fost modificat „din cauza războiului din Ucraina”.

FOTO Audi: profit record și un nou concept electric care anunță lansarea noului A6 e-tron CITEȘTE ȘI FOTO Audi: profit record și un nou concept electric care anunță lansarea noului A6 e-tron

Tesla a investit în Germania circa 5 miliarde de dolari pentru a ridica uzina ce conține în plus, față de proiectul inițial, și o fabrică de baterii. Capacitatea de producție va fi de 500.000 de vehicule anual, iar cea de baterii de 50 GWh anual.

Inaugurarea fabricii a întârziat cu mai mult de jumătate de an, din cauza dificultăților birocratice și a acțiunilor în instanță inițiate de activiștii de mediu.

Autorizația definitivă de funcționare a fost emisă pe 4 martie, potrivit presei germane, care citează administrația regională. 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
uzina tesla germania
olaf schulz
tesla model y