Fabrica de baterii a BMW din China își dublează capacitatea de producție pentru a face față cererii tot mai mari

Fabrica de baterii a BMW din China își dublează capacitatea de producție pentru a face față cererii tot mai mari
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 sep 2020

Divizia din China a BMW, care își desfășoară activitatea în cadrul unei companii de tip joint-venture, BMW Brilliance Automotive, a anunțat că uzina de baterii din Tiexi își va dubla capacitatea de producție și va livra baterii pentru noul iX3.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW Group anunță că își adaptează structurile de producție „la cererea tot mai mare pentru automobile electrificate”. Joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA) în care BMW deține un pachet majoritar, a extins uzina de baterii din Tiexi, denumit și "Centru al Bateriilor de Înaltă Tensiune", cu o nouă unitate care va începe producția de baterii din a cincea generație a tehnologiei BMW eDrive, utilizată la modelul full electric BMW iX3.

Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG, responsabil pentru producție: "China are o mare importanță pentru BMW Group, atât ca piață, cât și ca locație de producție și inovație. Investițiile noastre subliniază angajamentul puternic pe care îl avem pe termen lung față de China și Shenyang. Iar investițiile continuă: proiectele de extindere a uzinelor din Tiexi și Dadong sunt în desfășurare. Și ne pregătim pentru creșteri viitoare: Cu acest nou Centru de Baterii, extindem de peste două ori capacitatea producției locale de baterii în China".

SONDAJ Francezii, îndrăgostiți de noul Sandero. \ CITEȘTE ȘI SONDAJ Francezii, îndrăgostiți de noul Sandero. "Este mai frumos noul model Dacia sau Renault Clio?"

Potrivit BMW, China este cea mai mare piață individuală a companiei și este în același timp piața care impune ritmul pentru mobilitatea electrică la nviel global. BMW are cinci modele electrificate disponibile pe piața din China, pe care a vândut deja 75.000 de autovehicule BMW electrificate.

Noul model electric BMW iX3 va fi produs în uzina BBA din Dadong din septembrie și va fi livrat în toată lumea. Bateriile de înaltă tensiune necesare modelului vor fi furnizate de noul centru de baterii deschis în Tiexi. Versiunile cu combustie, BMW X3, au motoare diesel și pe benzină, cu tehnologie mild-hybrid 48V, cu tren de rulare plug-in hybrid. Este primul model din gama BMW care oferă întreaga gamă de propulsoare, de la benzină la electric, pe o singură platformă.

BMW mai precizează că bateriile din generația a cincea, care sunt acum fabricate în China, vor fi produse și în Dingolfing, cea mai importantă uzină din Germania a companiei.

 

Joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive a fost înființat în 2003, cu o participare 50/50. În 2018, BMW a anunțat că va cumpăra încă 25% din acțiuni, pentru suma de 3,6 miliarde euro, fiind prima companie de acest tip din China care permite partenerului european să preia controlul majoritar. Tranzacția ar urma să fie finalizată până în 2022.

În 2019, uzinele auto ale BBA, aflate la Tiexi și Dadong, au produs peste 530.000 de automobile pentru piața chineză - o creștere de peste 9% față de anul anterior. Capacitatea anuală maximă a celor două uzine va atinge 650.000 de unități pe parcursul anilor următori.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
baterii
uzina de baterii bmw
ix3
masini electrice
bmw china