Factorul de încărcare al avioanelor Ryanair a depășit 90%, pentru prima oară de la începutul pandemiei de Covid-19

Factorul de încărcare al avioanelor Ryanair a depășit 90%, pentru prima oară de la începutul pandemiei de Covid-19
scris 5 mai 2022

Factorul de încărcare al Ryanair, o măsură a gradului de ocupare a locurilor disponibile în aeronave, a crescut peste 90% pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, deoarece traficul s-a mărit brusc în perioada cheie a vacanței de Paște, transmite Reuters.

Ryanair a transportat 14,2 milioane de persoane în aprilie, comparativ cu doar 1 milion în timpul restricțiilor de acum un an și cu 13,5 milioane în aprilie 2019, fiind a doua lună la rând în care a transportat mai mulți pasageri decât în ​​perioada corespunzătoare pre-pandemică, scrie News.ro.

Mașinile diesel ar putea ajunge să reprezinte doar 10% din piața autoturismelor noi la final de an. „Chiar și în România vom căuta cu lupa la vânzare un diesel mașină nouă. Cu lupa o să-l căutăm\ CITEȘTE ȘI Mașinile diesel ar putea ajunge să reprezinte doar 10% din piața autoturismelor noi la final de an. „Chiar și în România vom căuta cu lupa la vânzare un diesel mașină nouă. Cu lupa o să-l căutăm"

Compania aeriană irlandeză, cea mai mare din Europa după numărul de pasageri, a declarat că a operat peste 82.600 de zboruri în aprilie, cu un factor de încărcare de 91%.

Directorul general Michael O'Leary a declarat la începutul acestui an că se așteaptă ca aeronavele Ryanair să fie pline în proporție de aproape 90% până în aprilie și peste acest nivel în vară.

Compania aeriană a spus că este profitabilă atunci când gradul de ocupare ajunge la 80%. Factorul de încărcare a atins în mod regulat cel puțin 96% cu o lună înainte de pandemie.

Transportatorul low cost se așteaptă să zboare cu 14% mai multă capacitate în această vară decât în ​​același sezon din 2019 și va transporta un număr record de 165 de milioane de pasageri în anul care se va încheia în martie 2023, față de puțin sub 100 de milioane în anul precedent și recordul de 149 milioane de pasageri anterior pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
pasageri