Familiile Porsche și Piech, pregătite să preia acțiuni la Porsche, în cazul unei listări

Familiile Porsche și Piech, pregătite să preia acțiuni la Porsche, în cazul unei listări

Hans Dieter Pötsch, președinte Porsche Holding SE, și Herbert Diess - CEO VW AG

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 mai 2021

Familiile Porsche și Piech sunt pregătite să preia acțiuni în nume propriu, dacă marca Porsche va fi listată la bursă, în acest an. Mișcarea ar reprezenta reversul acțiunii de fuziune, din urmă cu mai bine de 10 ani, când cele două familii au devenit acționari principali ai VW prin intermediul Porsche Holding SE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Volkswagen Group discută de mai mult timp ipoteza separării și listării unei unități care să conțină unul sau mai multe branduri premium. Între acestea, Porsche este activul cel mai important, unul care a fost evaluat la sume ce se apropie de 100 de miliarde de euro, în cele mai optimiste evaluări. Planurile VW Group în această direcție au fost amânate de mai multe ori, inclusiv din cauza pandemiei, dar și pentru a studia deschiderea pieței în fața unei astfel de mișcări strategice. Listarea ar putea aduce sume importante de bani în bugetul companiei, sume necesare pentru continuarea investițiilor în electrificare. Cele mai recente informații referitoare la posibila desprindere și listare a Porsche au apărut în luna februarie, când ținta era anul 2022. Potrivit datelor neoficiale, intenția lui Herbert Diess, CEO VW Group, ar fi să vândă aproximativ 25% dintr-o viitoare companie care să includă marca Porsche.

În acest moment, Volkswagen AG are o capitalizare de piață de aproape 138 miliarde de euro, în creștere cu circa 60 de miliarde față de valoarea de acum un an.

FOTO După Dacia Sandero, Citroen C4 este noua victimă a testelor tot mai severe EuroNCAP CITEȘTE ȘI FOTO După Dacia Sandero, Citroen C4 este noua victimă a testelor tot mai severe EuroNCAP

Acum, după cum scrie Automotive News, mișcarea s-ar putea produce la finalul acestui an, iar informația cea mai importantă se referă la intenția familiilor Porsche și Piech de a cumpăra acțiuni în nume propriu la compania care a fost fondată chiar de fondatorul mărcii, Ferdinand Porsche.

Familiile Porsche și Piech au înființat, la momentul fuziunii cu VW, o companie europeană (SE) prin intermediul căreia controlează Volkswagen AG, având 31,1% din acțiuni și 53,1% drepturi de vot.

Volkswagen Group are la activ o listare, cea a diviziei de autobuze și camioane, Traton, care deține mărcile MAN și SCANIA. Traton a fost listată în 2019, veniturile VW fiind de 1,55 miliarde euro, în urma vânzării unui pachet minoritar de 11,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
piech
listare porsche
volkswagen gorup
actiuni vw