Ferdinand Piech, nepot al celebrului Ferdinand Porsche, și-a vândut, pentru 1 miliard de euro, pachetul de acțiuni în Porsche SE și a închis orice legătură cu Volkswagen Group

Ferdinand Piech, nepot al celebrului Ferdinand Porsche, și-a vândut, pentru 1 miliard de euro, pachetul de acțiuni în Porsche SE și a închis orice legătură cu Volkswagen Group
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 nov 2017

Ferdinand Piech, omul care a marcat în mod esențial dezvoltarea companiei Volkswagen, și-a vândut și ultimele acțiuni pe care le mai avea la Porsche SE, compania de tip holding care controlează acțiunile familiilor Porsche și Piech la Volkswagen Group. Piech a demisionat din toate structurile de conducere ale Porsche SE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ferdinand Piech, nepot al celebrului Ferdinand Porsche (fondatorul companiei care îi poartă numele și creator al primului VW Beetle), a fost mintea sclipitoare din spatele succesului gigantului auto care este astăzi Volkswagen Group. Șef al mărcii Audi, pe care a reușit să o aducă la nivelul celorlalte două mărci concurente, Mercedes-Benz și BMW, apoi al întregului group, Ferdinand Piech a fost nevoit să părăsească pozițiile de management din cadrul VW Group în 2015, în urma scandalului dieslegate.

Piața auto din Germania: Dacia, depășită doar de Tesla la ritmul de creștere. Cota de piață a mărcii românești crește și în Franța și Italia CITEȘTE ȘI Piața auto din Germania: Dacia, depășită doar de Tesla la ritmul de creștere. Cota de piață a mărcii românești crește și în Franța și Italia

Acționar al Porsche SE (holdingul care controlează VW Group), alături de ceilalți membri ai familiilor Porsche și Piech, el a decis la începutul acestui an să-și vândă toate participațiile în companie, ca urmare a intenției celorlalți de a-l elimina din consiliul de administrație al Porsche SE.

Potrivit unui anunț al Porsche, vânzarea pachetului de acțiuni s-a încehiat săptămâna aceasta, iar demisia lui Ferdinand Piech va fi efectivă începând cu 8 decembrie.

Ferdinand Piech are 80 de ani, este inginer de profesie și și-a dedicat întreaga viață automobilelor, în special companiei Volkswagen, pentru care a lucrat mult timp ca simplu angajat. După crearea holdingului Porsche SE, ca parte a fuziunii dintre Porsche și Volkswagen, el a primit 14,5% din acțiuni, alături de ceilalți membri ai familiei. Prețul cu care a vândut aceste acțiuni nu a fost comunicat păublic, dar a fost estimat, pe baza valorii de piață a companiei, la circa 1 miliard de euro. Cumpărătorii au fost ceilalți membri ai familei.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
ferdinand piech
vw