Ferrari și-a recrutat un CEO din sectorul tehnologiei

Ferrari și-a recrutat un CEO din sectorul tehnologiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2021

Constructorul italian de automobile sportive Ferrari a decis să îl numească în postul de director general pe veteranul din industria tehnologiei Benedetto Vigna, în ideea de a duce un producător renumit pentru automobilele sale sportive cu motoare pe benzină în noua era a mobilității electrice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În vârstă de 52 de ani, Benedetto Vigna este un absolvent de Fizică și în prezent conduce cea mai importantă divizie a producătorului de cipuri STMicroelectronics, unde a lucrat începând din 1995 și a ajutat la dezvoltarea unor tehnologii utilizate la ecranele telefoanelor iPhone, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

"Experiența sa unică dobândită în cei 26 de ani în care a lucrat în centrul industriei semiconductorilor, care transformă rapid sectorul auto, va accelara capacitatea Ferrari de a introduce tehnologiile de ultimă generație", a informat miercuri producătorul auto italian într-un comunicat de presă.

În condițiile în care mașinile sale au un preț de cost începând de la 200.000 de euro, investitorii consideră Ferrari mai mult un producător de articole de lux decât un constructor auto și în trecut au existat speculații că noul CEO ar urma să provină din industria produselor de lux.

Numirea lui Vigna pune capăt unei perioade de șase lui în care postul de director general de la Ferrari a fost vacant, după ce Louis Camilleri și-a anunțat demisia anticipată în luna decembrie a anului trecut din motive personale.

Ferrari, care oferă deja unele modele hibride, a promis că primul său automobil complet electric va fi lansat până în 2025.

Pietro Solidoro, analist la firma Bestinver, spune că numirea lui Benedetto Vigna în postul de CEO ar trebui să diminueze îngrijorările existente pe piață cu privire la viitorul Ferrari în era automobilelor electrice.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

"Credem că va fi capabil să accelereze capacitatea Ferrari de a rămâne în fruntea plutonului în trecerea la următoarea generație de tehnologii", a spus Solidoro.

În prezent, Benedetto Vigna este președinte la ST's Analog, Micro-electromechanical Systems and Sensors group, cea mai mare și mai profitabilă divizie a STMicroelectronics. Vigna va pleca de la STMicroelectronics în data de 31 august și a doua zi va prelua postul de CEO al Ferrari.

În pofida pandemiei, Ferrari a înregistrat un profit net anul trecut și nu a anunțat întârzieri în lansare de noi modele. Cu toate acestea, Vigna se va confrunta cu o serie de provocări în tranziția unui producător de automobile sportive la mobilitatea electrică. Una dintre aceste provocări va fi îmbunătățirea performanțelor echipei Ferrari în cursele de Formula 1, după cel mai slab sezon din ultimii 40 de ani. De asemenea, Vigna va superviza strategia de extindere a mărcii Ferrari, fără a afecta exclusivitatea care a stat la baza prețurilor și profiturilor înregistrate de producătorul italian.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
masini electrice