FlixMobility a finalizat o nouă rundă de investiții și va lansa un nou serviciu, FlixCar

FlixMobility a finalizat o nouă rundă de investiții și va lansa un nou serviciu, FlixCar
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2019

FlixMobility GmbH, compania mamă a platformelor FlixBus și FlixTrain, a extins runda de finanțare serie F prin parteneriate cu Baillie Gifford, Luxor Capital Group, Odyssey 44, cât și alte investiții adiționale oferite prin fonduri și conturi administrate de BlackRock.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna iulie, compania a anunțat investiții substanțiale din partea TCV și Permira, cât și noi finanțări din partea HV Holtzbrinck Ventures și a Băncii Europeane pentru Investiții.

Capitalul atras va fi utilizat pentru a susține extinderea la nivel global, dar și pentru lansarea unui serviciu nou, FlixCar, o platformă de ride sharing care va completa serviciile existente FlixBus, FlixTrain și platforma FlixCharter.

FOTO Undă verde pentru un nou port turistic la Dunăre CITEȘTE ȘI FOTO Undă verde pentru un nou port turistic la Dunăre

Poziția de lider de piață în Statele Unite ale Americii este una dintre prioritățile FlixBus încă de la intrarea pe piață anul trecut, iar în 2020 compania își propune să aducă autocarele verzi în două noi piețe - America de Sud și Asia.

În 2018, FlixBus s-a extins în Statele Unite ale Americii, fiind prezent în 29 de țări. Compania lucrează cu mai mult de 300 companii de transport (autocare și tren) și a creat peste 10.000 de slujbe în industrie.

În 2018, a fost lansat FlixTrain, care a adus modelul FlixBus în industria feroviară din Germania. În 2019, compania a aplicat pentru a operara curse pe rețelele feroviarea fin Suedia și Franța, în pregătire pentru extinderea FlixTrain odată cu liberalizarea transportului feroviar din Europa.

Aproximativ 1.300 de angajați lucrează pentru FlixBus și FlixTrain în 19 birouri din 17 țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
flixmobility
flixbus
flixtrain